Mot Spanien - och solen!

02aug
Seglingen från Dublin till Kinsale (söder om Cork) gick finfint. Kanonbra segelvindar ända fram till in på morgontimmarna, sedan motvind och stiltje. Det tog oss knappt 30 timmar och var 173 nm. Underbart lätt (och roligt) när vi var flera som bl.a kunde ta pass på natten. Heja starka ungdomar med härlig humor!! 

Det var regatta och stort pådrag i Kinsale (ett seglarmecka) igår med musik och livat på sta´n. Vi åt en god middag på The Spaniard som Ted (en pilotkollega) rekommenderat. Vi kan rekommendera både Kinsale och The Spaniard till alla, även icke seglartokiga!

Nu SKA vi till solen! Vi har just bunkrat och stuvat klart för våra 4 dygn över Biscaya (väldigt mycket chips blev det när ungarna handlade :D). Lasse har gjort motorservice med olje- och filterbyte och dränerat bränslesystemet. Vi har gjort iordning för spinnakersegling med dubbla spinnakerbommar (som vi nu hoppas få användning för).
Just nu regnar det (!!) och är vindstilla (!!!) men prognosen ser väldigt bra ut med stort högtryck över hela Biscaya, måtte det hålla :D!



Härlig segling mot Kinsale



Vi skulle ju till värmen i Spanien (Christoffers kommentar)...



Yvonne and Henry; The beautiful glasses has allready come in handy :D



Grabbarna bus vid den skyddade hamnen i Kinsale


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej allihopa!



Man ser helt klart vem som är en riktig viking med tanke på hur lite eller mycket kläder de har på (heja Christoffer. Man ser även att Lasse nog är helt osänkbar eftersom han aldrig har flytvästen på! Kom igen nu och sätt på dig flytvästen vi vill inte att de tappar bort dig bland vågorna.



Var rädda om er och krama om varandra från mig!



Puss och kram från Marie-Louise

Säkerhetsansvarig för S6 med familjer

2010-08-03 @ 17:14:23
Postat av: Åsa Wikström

Hallå där ute på böljan,

Måtte ni få lite sol snart, det ser faktiskt lite ruggigt ut och Christoffer, lilla gubben, det är mamma som talar, nu vill jag verkligen att du klär på dig så du inte förkyler dig och du har väl flytvästen på dig och du har väl........skämt åsido vi hoppas och förstår att ni har det jättebra trots det lite urriga vädret. Vi kan meddela att vädret här är urtrist med 17 grader och bara regn, regn o regn men vi hoppas på bättre till helgen.



Må så gott o var rädda om er.



Kram, kram Åsa

2010-08-04 @ 12:56:42
Postat av: erja

Lasse är osänkbar, visste ni inte det :D. Fast sanningen är att han har det delgerade säkerhetsansvaret när Marie-Louise inte är här - och faktiskt gör han det ganska bra. Flytvästar och säkerhetslinor är vardagsmat numera.

2010-08-06 @ 15:06:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0