Póvoa de Varzim (nära Porto)

18aug

Vi är "indimmade"! Man ser knappt vågbrytaren som är 50-60m från Ambika! Men mistluren hör vi sannerligen. Den står på vågbrytarens spets och tjuter - fast det känns som den är inne i båten. Hela natten och höll den också på!!
Fast de kloka finner råd (visst heter det så?); Idag har vi sysslat med "heavy shopping" istället. Sådan shopping som Lasse gillar, lite machostyle. Vi har köpt deep-sea-fishing-gear (inspirerade av alla ganska stora fiskar som hoppar i hamnen). Nu är vi coolare än coolast. Hoppas bara vi får fisk också så småningom :D.

Igår tog vi en tur med metroexpressen till Porto. Resan tog ca 50min över fält med majsodlingar (bördigt här) men annars ganska trista förortsområden. Väl framme i Porto (1,3 milj inv.) var det mysigt. Den gamla stadsdelen hade kajer, restauranger, barer och kaféer och lite turisttjosan. Roliga husfasader gillar de, sådana med badrumkakel på, hmmm.... och vi måste bara köpa en duk till sittbrunnsbordet med Portugisiska tuppar på, on masse. Men man måste nog ta hutt för att sitta länge i dess närhet.

Imorgon far vi vidare nedför kusten - vare det dimma eller ej. Zigenarblodet svallar.



Vi tänkte åka guidad busstur,... men avstod och fick motion stället! Pampig stad!



Mycket fint att titta på... förutom Lasse förstås :D



Jo, ungarna hoppar ned från bron! Det är säkert över 15m!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0