Hemma i Sverige efter krossad Atlant

19dec, Stockholm

Se fyra sista dagarna på Atlanten fick vi ÄNTLIGEN passadvindar! Det blåste ca 10-14 m/s i slör med en sjö som blev lite grövre med tiden.. I åskbyarna som drog förbi kunde det vara mycket regn (syntes väl på radarn) och kraftiga vindbyar. Det var klokt att reva seglen INNAN de dök upp :D. Efter 20min försvann de framför oss igen. Nu var det fart på karuttan och vi gjorde bra fart med oftast bara en spirad genua.

Skepp Ohoj! Land i sikte! Hördes från vakthavande rorsman kl.0730 den ARTONDE dagen, den 11dec anno 2010. Vilken härlig känsla. Fregattfåglarna hälsade oss välkommen liksom pelikanerna och en stor havssköldpadda som dök ner i djupet precis framför fören på Ambika. WOW! Antigua blev allt större, högre och grönare ju närmare vi kom. Havet, helt tukost! Där skulle vi stanna ett tag och där skulle Ambika vila sig medan vi skulle åka hem och fira jul och nyår.

2115 nautiska mil har vi farit från Cap Verde till Antigua - plus ca 20% till för kryss och skärande manövrar!

Jolly Harbour Marina var urmysig! Lite folktom dock för det är dåliga tider med en turism som sviker pga av att andra länder också har svåra tider... men hoppet stod till att turisterna skulle komma tillbaka i januari/februari.

Vi solade, badade, turistade och njöt av fulla muggar av att ha fast mark under fötterna (och hash browns på frukosttallriken) :D.


Antigua ligger i det Nordöstra delen av karibien... Nu är det bara resten kvar :D


Avfärden
Vi lämnade Jolly Harbour en varm och solig decembermorgon (15dec) med en glad taxichaufför. Resan skulle gå från Antigua (St John) till ön St Martin där vi övernattade och turistade lite. Dagen därpå var vi bokade på Corsair från St Martin till Paris (enkelbiljett 3 000 SEK) med teknisk mellanlandning i Dominikanska Republiken.

I Paris skiljdes våra vägar och Krister åkte hem till sin (snötäckta) båt i Göteborg, Långedrag, Elisabeth var bokad på en direktflight till Stockholm och Lasse och jag åkte via CPH hem till ett kallt och snötäckt Hammarbyhöjden.. Underbart att träffa Victor och Petra igen!

Imorgon drar vi vidare till Björnrike för att fira jul och nyår i fjällstugan med släkt och vänner. OBS! BJÖRNRIKE HAR JUST INVIGT SVERIGES NYASTE OCH STÖRSTA SKIDLIFT - GRIZZLY EXPRESS. Tjohoo! http://www.skistar.com/Vemdalen/Skidakning/Grizzly-Express/

**********

Till Antigua åker vi i slutet av Januari för att fortsätta upptäckandet av Karibien och för att krossa Panamakanalen ca apr/maj nästa år... Så spännande det ska bli!

**********



Blöt rorsman ler trots att åskbyar drog fram. Vad ska en stackars flicka annars göra :D



Ser ni färgen på vattnet? Obeskrivligt att uppleva (och inte bara se på vykort).



Slut på friden, nu får alla matroser börja jobba igen :D



Välkommen säger en glad Harbour Master som körde kaptenen till Immigrations (som inte var så glada och lätta att tas med...).



St John, huvudstaden på Antigua. Charmig men en kåkstad. Bara vi var ljushylta och blåögda.



Ganska fantasifullt målade hus... eller hur?



Många kramar och "minns du när vi..." på vägen hem :)



Mellanlandning i Punta Cana, Dominikanska Republiken. Flygplatsterminal med halmtak, hmmm!


.....HÄRNÄST BLIR DET VITA BILDER FRÅN ETT SNÖIGT BJÖRNRIKE!



Kommentarer
Postat av: Anonym

:) Hash browns, over and easy och bacon mmmmmmm. Det är allt en gammal sjöman behöver för att återfå leendet efter 18 dagar till havs.

I långedrag är det kallt och bistert men i dag kom solen tillbaks och berättade om en vår som inte är allt för långt borta. Då drar vi söderut.

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År på er familjen Ödmark.

2010-12-20 @ 14:03:22
Postat av: Karin E R

Välkomna hem!!! Ring mig om du har möjlighet. Vi ville träffa dig. D har slutat, jag har slutat. Cattis är kvar. Hinner vi träffas allihop?

Kram

Karin

2011-01-09 @ 13:14:46
Postat av: erja

Hej Karin! Fick ditt meddelande precis innan vi skulle åka iväg men lyckades tappa bort telefonnumren. Bägge två! Kan du skicka din nya emailadress istället så skriver jag till dig! Skicka till [email protected]

Ska bli spännande att höra alla nyheter!! :)

Kram

2011-01-26 @ 01:00:36
Postat av: Rumah Dijual

This will be a person that is useful blogs Weve ever arrive across about this subject. Basically Fantastic.

Postat av: Pakaian Muslim Modern

Please let me know if you are looking for a article author for your site. You have some really good articles and I feel I would be a good asset.

Postat av: Jual Beli Mobil Bekas

You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you have covered so many bases.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0