Douglas (Isle of Man, UK) och Dublin (Irland)

27jul i Dublin

Nu förstår vi varför engelsmän är vita(re); Det finns ingen sol här!

Vi for först till Isle of Man, fulla av förväntan över att se lyx över alla bredder, ett skatteparadis! Hur skulle Ambika te sig i jämförelse med alla stora lustjakter där? Douglas blev en ganska häftig besvikelse! Vi låg längst ut på en industripir bland olje- och gascisterner. Brevid oss en stor båt (eller vrak) som knappt hängde ihop och vars skeppare var redlöst berusad och sönderslagen efter att ha blivit rånad föregående natt. Detta var vårt första möte med staden efter att ha seglat i 24 timmar... Men det kanske är bättre inne staden? Jo, det fanns en annan marina som verkade trevligare men själva staden - ja se själva på bilderna nedan :D. Inte ens skosnören finns att köpa trots besök i ca 20+ skoaffärer. Jag får väl ta en amortisör och binda ihop jumpadojorna med!
På kvällen träffade vi besättningen på "Ellen", en Najad 46, som ska med ARC-rallyt till Västindien (de bokade plats i tid..). Många gemensamma kontakter fanns - en liten värld vi lever i. Jättetrevligt och vi lovade att hålla kontakt.

Vi seglar snabbt vidare till Dublin (ca 75 nm från Douglas) och kommer fram vid midnatt i mörker och högvatten. Men det fantastiska var att det var en varm vind som mötte oss från land - en helt fantastisk kansla! Nu har vi vaknat i denna stora och förträffligt fina Howth Marina. Sitter i yachtklubben klubbhus och skriver (och betalar räkningar).
Idag ska vi köpa Bromptoncycklar (hopfällbara) och sedan träffa Lasses flygarkompisar. Imorgon kommer Kapten Totte och på fredag landar Victor, Petra och Christoffer för vidare äventyr över Biscaya.



Doulgas - Isle of Man visade sig inte från sin bästa sida.




Stora ankare har de i alla fall!







Kommentarer
Postat av: Wikströms i Skargardsstad

Skepp ohoj! Ohh vad skönt för er med lite varma vindar, lite avundsjuka är vi nog när vi nu återgått till en "vanlig svensk sommar" dvs regn och 15-18 grader efter detta fantastiska medelhavsväder vi har haft i några veckor, man glömmer så fort det tråkiga vädret när solen skiner.



Hörrni, den där krabban ni mumsade i er såg fantastiskt god ut, vill också ha!!!! Bättre kan jag tänka mig än den där gamla "Haggischen" (väldigt osäker på stavningen).



Jag förmodar nu att eftersom ni har haft gott om tid i det ganska dåliga vädret har övat bra så du Erja är en riktig hejare på säckpipa och Lasse som älskar att dansa har väl införskaffat en kilt och tillbehör samt övat in dansstegen till Du gamla du fria på säckpipa. Christoffer vill nämligen bli mött på det viset när han mönstrar på. Vi ser fram emot bilderna på detta för ni har väl ändå förberett er? :D :) :-D :D



Nu ska jag gå ut i regnet ( vi har i alla fall 20 grader)och titta på min nya gräsmatta, Christoffer reser imorgon med ett toktidigt flyg, osäker på om han reser samtidigt som Petra o Viktor. Det ska bli så spännande med er nästa strapats och till dess må bäst.



Kramar Wikström family

2010-07-29 @ 12:32:38
Postat av: Eva Almtorp

Vilka fantastiska platser ni får se! Även om regn o rusk så verkar det spännande. Jag undrar om ni inte saknar att rensa ogräs, åka till jobbet halv fem på morgonen, snickra o laga o fixa på huset. sitta i telefonkö till Anticimex-ni är nu nr 47 i kön- titta på EM i friidrott o se Sverige bli utklassade tex? Nej, njut njut njut. Tiden går fort. Vi tänker mycket på er. Kram Eva o Lalle

2010-07-30 @ 09:49:16
Postat av: Marie o J-A

Du har nog rätt i att det finns en anledning till att engelsmän är så förtvivlat albinovita... ;O) Här i fjällvärlden är det ömsom sol och ömsom regn. Vi börjar känna oss som infödingar snart. Igår var vi på besök hos Hedes "original", vilket var en av våra upplevelser här uppe. Vi har också besökt Karl-Åkes fäbod där han växte upp, besökt mejeriproduktionen i Klövsjö, varit på marknader och loppis m.m. men framför allt har vi målat och snickrat. Jä...r vad vi har legat i. Det har hänt en hel del under våra veckor här uppe. Nu ser vi hur saker tar form. Kuligt!! Vi har faktiskt inte använt ert hus mer än att vi för två veckor sen tittade på TV två kvällarm, men allt ser bra ut. Vi tar en sväng och tittar till det innan vi åker på söndag. Då bär det av till västkusten. Grabbarna är på Kos och hälsar på Alex så alla boysen är i Grekland tillsammans. Lite varmare där än här... Ha det riktigt bra och lycka till med seglatsen över Biscaya...Massor av kramar Marie och J-A

2010-07-30 @ 19:56:40
Postat av: Ulla Porkka

Hei Erja ja Lasse! Kävimme pikku "porollamme" (matkailuautolla) reilun viikon reissulla Ruotsissa läntisin paikka Göteborg ja Tjörn. Leenalla Ingarilla on ihana koti kauniilla paikalla! Söimme siellä vatsamme täyteen ja saimme tämän sinun sivujesi osoitteen! Tosi kiva seurata teidän hienoa reissua! Meri on teille tuttu ja läheinen, me maakravut käymme vain rannalta sitä katsomassa, mutta kummasti se kuitenkin kiehtoo ja vetää puoleensa joka kesä! Hyvää ja nautittavaa matkaa toivottaa Ulla ja Pekka

2010-07-30 @ 20:47:37
Postat av: Isle of Man Weather

Tråkigt att ni inte hittade skosnören i Douglas, men for the record så är det inte riktigt lika hemskt som ni vekrar ha upplevt det :)

/ Boende på IOM sedan 4 år

2010-10-23 @ 00:45:09
URL: http://www.isleofmanweather.com
Postat av: Lasse & erja

Hej "Isle og Man Weather"! Vi hade hört så mycket gott om Isle of Man, därför ville vi se det på vägen. Det var säkert våra förväntningar som var för högt uppskruvade.. och så hamnade vi på en förfärlig hamnplats!! No offence!

2010-10-27 @ 23:27:51
Postat av: Anonym

Hej!

För två veckor sen var vi i varma Antigua, nu från kalla (-24C) Finland hot, hot, hot hälsningar! Det var en mycket speciell semester för oss. Tack, tack, tack för en trevlig tid på Ambika! Lycka till i fortsatta färden!

Anna och Pelle

2011-02-19 @ 23:20:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0