Dublin

31jul

Fantastiska dagar i Dublin, eller snarasre i Howht som är en en halvö norr om Dublin. Vi har blivit kungligt mottagna av Yvonne och Henry Howard med familj (Henry var också flygkapten i Jetairways). Hur roliga och gästvänliga Irländare är hade vi bara hört talas om tidigare, nu har vi fått uppleva det själva!! Vi är helt begeistrade!!

Dublin har utvecklats enormt under eran den "Keltiska Tigern" när allting boomade och staden ändrade karaktär till en modern europeisk storstad (2 miljoner invånare), på gott och ont. Nu har framgångsvågen utbytts i en redig baksmälla och många människor här har det svårt - igen. Fastighetspriserna har sjunkigt med över 40% för att nämna ett exempel. Vi hoppas innerligen att det snart ska stabilisera sig igen.

Kapten Totte kommer till Dublin och tillbringar ett par dagar med oss. Vi tog bl.a. en guidad  sightseeingtur med cyckel, ett kanonbra sätt att se dublin "innifrån". Vi köpte 2 hopfällbara Dahoncycklar här som vi ska ge oss större räckvidd för att upptäcka platserna vi kommer till, och förenkla bärandet av mat och dryck till båten :D.. I hamnbassängen i Howht finns det sälar som var så feta och frodiga av all mat som kastas till dem av turisterna, kul.

Igår kom ny besättning till Ambika; Christoffer Wikström, Petra och Victor mönstrade på och nu förbereder vi resan över till Kinsale, strax söder om Cork i södra Irland. Det är ca 140 nm och kommer att ta ca 30 timmar. Kinsale är enligt utsago ett långseglarmecka för båtar som ska ta skuttet över Biscaya.
Vi är fortfarande lika bleka som vi var när vi for från Sverige och regnskurarna har avlöst varandra - men vad gör det när man har så här kul!



Howth Marina -stor och superfin marina med ståndsmässigt klubbhus



Palmer för första gången, tjohoo



Glad kväll med BBQ hemma hos Yvonne, Henry och Adam Howard :)



Från vänster: Kapt. Totte, Yvonne, Henry, Lasse och Adam.



..så här går det när man är för länge på puben  !!


Kommentarer
Postat av: Torsten Sjöblom

Hej Lasse/Erja

Tack för ett par jättetrevliga dagar i Dublin. Hoppas turen till Kinsale gick bra! Vi är på Landsort och har firat den årliga "sommarfesten" med dans på bryggan m.m. Ser fram emot att mönstra ombord igen, kanske i Panama.Vi har pratat om att någon gång försöka ta oss till Galapagos. Ser att ögruppen finns med på er tänkta rutt.



Lev väl!



Många hälsningar Hanne/Totte



2010-08-02 @ 11:00:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0