BoraBora

27aug, BoraBora, Vaitape

Position: S 16,30 W 151,46

Det blev en regnig översegling från Raiatea till BoraBora men det var bara ca 25nm, en "piece-of-cake-segling"! Det blev i alla fall en lyckodag för kaptenen (mest) för han drog upp en stor Mahi Mahi (Dorado) på över 10kg. Jag tycker det är gott att äta fisken men lider av det blodbad som är en konsekvens av Lasses fiskelycka ;)

På BoraBora ("den förstfödde") ankrade vi först på ett grunt rev utan skydd för den ganska starka vinden. Där låg också en annan svensk segelbåt, S/Y Circe med Ulla och Christer!! Vi har haft "sun-downers" tillsammans, de lärde oss att det är en omskrivning (trevlig sådan) för kvällsdrink!

Idag gick vi över till den lilla byn Vaitape med 4.000 invånare, lade till vid en boj och tog jollen in för att kika lite. Inte så mycket att se, mest turistbutiker med dyra svarta pärlor och annat "handicraft".

Imorgon ska vi antagligen ha en "näradödensupplevelse" då vi ska cykla över 3mil runt ön och upp&ner för berg och kullar.... flåset är ju inte det bästa efter ett år på segelbåt :D


Klippt ur Wiki, för den vetgirige;
Bora Bora beboddes troligen av polynesier redan på 400-talet. Ön upptäcktes 1722 av nederländske Jakob Roggeveen och återupptäcktes 1769 av brittiske James Cook denne landsteg dock först år 1777.

1842 blev ön ett franskt protektorat och 1903 införlivades ön tillsammans med övriga öar inom Franska Polynesien i det nyskapade Établissements Français de l'Océanie (Franska Oceanien).

Under andra världskriget blev ön en central försörjnings- och underhållssplats för USA efterJapans attack på Pearl Harbor.




Det verkade bli en ganska trist dag...
It seamed to be a dull and rainy day...


...men så fick kaptenen en ordentlig adrenalinkick (och mjölksyra i musklerna)...
...but then it happened...



...och det blev ju en lyckad dag, han ser ganska-så nöjd ut :D (Lasse alltså)!
...and at look at his face, so happy (Lasse that is)!



Ulla och Christer på S/Y Circe, på sitt andra jorden-runt-år. När de inte seglar njuter de av Malta och sin nya fina lägenhet där!
Another Swedish boat, it´s a rare occation! Which was celebrated with a "sundowner", of course!


Ankrade på BoraBora, Lasse mumsar på en kaka med den berömda siluetten av bergen Otemanu, 727m, i bakrunden! (Ganska-så färgkoordinerad bild, eller hur :)
BoraBora with the famous mountain Otemanu, 727m, in the background.



Kyrkan mitt i byn, som vanligt, och Otemanu reser sig stolt bakom... man kan bestiga berget med guide men vi tror en cykeltur runt ön blir bättre...
This is the village; a church, a couple of turist shops loaded with expensive, but beautiful, black pearl jewels...




Kommentarer
Postat av: Clas o Carina

Halloj på er!!



Tack för vykortet.

De är klart häftiga strapatser ni har för er.

Själva gick vi Vadstena ToR iår, vilket var en kul o spännande tripp.

Er blogg är kul att följa med kanonfina bilder och bra text från redaktörskan.



Ha en fortsatt fantastisk resa.

Fair Winds!!

Clas o Carina

2011-08-28 @ 16:44:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0