Mys-pys i Les Saintes

15feb, Iles des Saintes, Guadeloupe

Det var ca 10nm från Deshaies till Pigeon Island där det utlovats vackra fiskar och sköldpaddor i reven längst med lilla Pigeon Island. Vi stannade där i ca en timme och snorklade och det var väl OKAY… men revet lågt för djupt för att snorklingen skulle vara riktigt bra. Mitt emot ön låg en vik som var mer skyddad inför natten så vi gick dit och kastade ankar. En promenad, bland fattiga skjul, i regnet till livsmedelaffären var det enda vi åstadkom innan det började STÖRTREGNA och vi fick ta skydd i en strandbar bland alla dykare som hade denna vik som ”sitt” tillhåll. Nej, denna dagen var  ingen höjdare. Det här stod det inget om i broschyrerna :).  Ingen fisk fick vi heller på vägen över… men vattensköldpaddor fanns det överallt (så fina) och mangon plockade vi från träden. Inte mogna, men de mognar väl vad det lider. Kanske.

Nästa dag låg molnen som en mössa på Guadeloupe med regn och dis i. Fort, fort, fort skyndar vi vidare söderut, förbi BASSE TERRE (huvudstaden) per motor i dikt bidevind upp mot 12 m/s.. hmmmm… 

till Iles des Saintes! VILKEN SKILLNAD! En liten ögrupp strax söder om Guadeloupe. Här skiner solen och det är så vackert!! Här har vi nu ankrat i viken i dagarna tre och njutit av en väldigt pittoresk by, klättrat upp för 300m berg till ett fort som hade en magnifik utsikt över öarna Guadeloupe, Marie Galante och Dominica. Öarna ligger inom synhåll och bara ca 20-30nm från varandra. Ungdomarna har pluggat lite och snorklat och vi har träffat trevliga svenska långseglare och vi konstaterar att här är det lätt att leva! Särskilt när vi fått höra att det snöstormar för fullt hemma….!!


Imorgon tänkte vi checka ut och dra vidare till Dominica.


Här i viken, i myllret av segelbåtar, ligger vi och njuter...

Ja det ser ju avslappnat ut det här. Men då är inte jag med på bild och det är ju tur för efter 300m nästan spikrakt uppför var det ingen grann syn :)

Lite suddig kanske, men det är en stor leguan (tror jag). I alla fall en ödletyp på ca 1m..




Kommentarer
Postat av: Sigurdson

Erja, ovanligt passande med en bild på en Leguan-ödla, om du förstår vad jag menar? Hoppas ni njuter av det ni gör, i vetskap om att vi har tvåsiffrigt antal minusgrader i Stockholm nu!



Safe trip! Mats

2011-02-16 @ 11:28:24
Postat av: Karin E R

Ciao bella! försökte få fatt på dig när ni var här i snöyran, men det var nog fel mobilnr.



Eftersom jag bor nära en skidbacke försöker jag bita ihop och njuta av vintern. Härligt att följa ert äventyr. Kan du ta dig samman och gå med på fejan, så blir det lättare att hålla kontakt ;)

pussar och kramar

2011-02-17 @ 12:40:35
Postat av: erja

Hej Karin! Jag fick ditt meddelande och försökte nå dig på bägge numren, men det var fel (måste ha slarvat). Fejan!? Jag har fullt upp med att hinna med all elektronik som det är, Puh :O. Någon gång i framtiden kanske men tills dess email och bloggande.. Stor kram

2011-02-17 @ 17:10:50
Postat av: erja

Sigge! HAHAHA, vad kul! Verkligen! Skönt att höra att du är dig lik :). Här är 30 grader i luften och havet - ljuvligt! Långt från snömoddade bilar och trafikelände!!!!!!!!! What´s up?

2011-02-17 @ 17:16:26
Postat av: Elton och Leo

Grattis Petra på födelsedagen!!

Nästa gång vi träffas ska du få massa godis av oss!

När kommer du till Götet?

2011-02-18 @ 19:26:57
Postat av: Sigurdson

Not much! Varumärkeslansering, ny organisation, ASDC, etc etc etc etc - some things never change.. Kul, inte särskilt avslappnande, ja du vet allt som står i broschyren om spännande jobb när någon söker till högskolan någon gång för 100 år sedan. Det låter mycket skönare att segla! Hur ser resplanen ut? Next stop? Var är ni nu?

2011-03-07 @ 17:37:35
Postat av: erja

Hej Sigge! Tror att du trivs med att vara i hetluften :) Det är ju mycket roligare än stand still! Segla är kul, jag lovar och nu ska vi snart köra ett längre längre race igen; från Grenada (där vi är nu) till Aruba som är ca 800nm, tätt följt av överfart till Panama som är lika långt... En annan typ av utmaning :)

2011-03-19 @ 01:41:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0