På kryss till English Harbour och bottenmålning

04feb, Antigua, Jolly Harbour
Det kändes lite konstigt att fara ut på havet igen efter 6 veckors stillestånd :). Ännu konstigare kändes det för hon var långsam som en padda (?!) och i början drog rodret starkt åt vänster... Naturligtvis fick vi bondkryss till English Harbour, som ligger bara 10nm från Jolly Harbour, på samma ö. Hon måste vara helt övervuxen med sjögräs och snäckor!! Det var hon!!!! Se själva nedan. Vår svenska bottenfärg var inte mycket värd här i tropikerna :0.
English Harbour och Falmouth Harbour var jättetrevligt att se. Vi har ALDRIG sett så stora, och framför allt så många, nöjessegelbåtar på en gång. Helt gigantiska! En del var rena UFOn med mast och segel som måste vara tagna ur "Stjärnornas krig" eller någon annan utomjordisk film...

Den brittiske amiralen Lord Nelson valde English Harbour på Antigua som bas för den engelska flottan under 16-1700 talet. Idag är området restaurerat och i de gamla kolonialbyggnaderna finns numera hotell, restauranger, butiker, m.m. Vi besökte det gamla fortet och klappade på en gammal kanon, allt medan vi kände historiens vingslag.

 

Efter två dagar i English Harbour återvände (med bondkryss) vi till vår "hemmahamn", Jolly Harbour FÖR NU SKULLE HON UPP på varvet för rengöring och bottenmålning! Så här kan vi bara inte ha det! Vår budget var tyvärr inte ämnad för detta - ännu. But a man gone do what a man gone do :).

 

...ett kanonkort från English Harbour!

 

Datastyrd fullriggare i Falmouth Harbour, toppmodern och säkert 80 METER lång!!! Detta är en av två master tagna med Iphone, i mörkret.. Har aldrig sett något liknande...

 

Här lyfts hon upp, vår Ambika, av proffsiga varvskillar! Liften tar båtar upp
till 65ton!

Heeelt OTROLIGT mycket sjögräs och snäckor. Inte undra på att hon seglade trögt!

 

 


Kommentarer
Postat av: Ewa Bohlin

Den här läsningen är så härlig. Att läsa om era äventyr ger energi en slaskdag här i Täby. Nu är Mattias troligen i New York på väg på till "overkligheten". Tusen tack. Ha det så bra!

Ewa

2011-02-05 @ 07:16:34
Postat av: Eva och Lalle

Hejsan!

Hälsning frånett gråkallt New York. Vi hade nöjet att ha Viktor som passagerare hit igår! Både Lalle och Eva på samma flyg då det är Lalles sista flygning innan pension på tisdag.

Viktor verkade må alldeles prima och vi avundas hans framtida studentrum....

Kram kram

2011-02-05 @ 15:10:00
Postat av: lasse & erja

Hej Ewa! Din son är här nu och vi tror att bägge pojkarna var ganska förvånade över att Ambika står på land :). Men på måndag ska hon i sjön igen och på tisdag seglar vi iväg. Många hälsningar!

2011-02-06 @ 01:59:59
Postat av: lasse & erja

Hej Eva och Lalle!

GRATTIS Lalle till friheten! Nu stundar nya tider och nya byggnader :). Räknar med dig i Panama! Hoppas vi får se er bägge ombord på Ambika någon gång!!

2011-02-06 @ 02:06:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0