Trekking i Guadeloupe

11feb, Deshaies, Guadeloupe

Det var ca 45nm från Antigua till Guadeloupe i ganska hård vind, upp till 17 m/s i byarna och med regnbyar som kom farande. Vi seglar halvvind. Det gick som tåget nu när Ambika var fin och rengjord från allsköns otyg. Äntligen (tycker Victor) fick han napp! Nu har även Victor sällat sig till storfiskarna. Han fick upp en stor Dorado (eller Mahi Mahi som de heter på restaurangerna här) och var lycklig som en lärka!!!

Vi angjorde Guadeloupes västra sida och lade ankar i en vik utanför Deshaies, en pytteliten pittoresk by. Första natten var ingen höjdare. Stormbyar och störtskurar gjorde att vi var tvungna att sitta ankarvakt för att vara redo om vi skulle dragga på någon eller om någon skulle dragga på oss. Först kl.0400 mojnade det och lugnet lade sig åter över viken J.

Igår var det trekking på agendan! Efter besök på Immigration Office för att checka in bar det av in i regnskogen, upp längst en stenig flodbädd och upp till ett vattenfall som låg på ca 250m höjd. Sanningen var att vägen dit genom att klättra på stenblock var roligare än målet. Vi var ganska möra när vi kom hem, fyra-fem timmar senare. Då smakade middagen som Victor lagat, helt ljuvligt! På kvällen pep det i igen med kraftiga vindbyar och en båt bredvid oss draggade ca 100m men ingen vaknade i båten och ankaret verkade få fäste igen… konstigt!

Nu ska vi vidare och prova snorklinglyckan på Pigeon Island, ett ”Cousteau National Park” som ligger ca10nm söder om Deshaies, superspännande!

 

Ännu en dröm i uppfyllelse... Victor får upp sin första Dorado (som sedan skulle rensas och fileas :)...

Detta är Immigration Office i Deshaies :o. Eller snarare har Immigration outsoursat ärendet till detta Internetcafé. Snabbt via Internet gjordes inklareringen.

Djungelvandring längs flodbädden. De enda "vilda" djuren vi såg var tamgrisar, bundna i skogen :).

Äntligen framme efter 3 timmars klättring. Målet var dock lite av en beskvikelse, om sanningen ska fram :)

Ett svalkande dopp mellan stenbumlingarna i flodbädden var inte heeelt fel :)!!!


På kvällen rensas cocosnötterna efter dagens jakt! 





Kommentarer
Postat av: Tess

Heeeej på er!

Ni har det smutt ni,badar och solar och upplever fina miljöer. Idag äntligen sol men annars riktigt gräsligt västkust-slaskvinter-väder här. Hade gärna badat med er istället! Kram från Götet

2011-02-12 @ 12:21:46
Postat av: Hans Johansson

Verkar stökigt med ankrings utmaningarna. I Göteborg är just båtmässan avklarad med lite vårkänslor. Fullt med maxi o najad aktiviteter varje kväll. Träffat massa seglare so skall ner o segla race på Antigua o de andra öarna, bl.à Mange är på väg ner o skall segla den VO60 som du segla hem från England. Missa inte dessa race o partyn.

2011-02-13 @ 14:23:42
Postat av: Erland Bohlin

Hej,

Nu är Mattias-farfarn också med i båten - åtm så här virtuellt. Jag hoppas ni får svenskt lagom av allting, stormar och äventyr, värme och bad. Och god segling!

2011-02-13 @ 15:16:27
Postat av: Jan-A

Man blir ju lite avis när man ser hur gott ni har det.

Idag -20, gnistrande vitt och blå himmer med sol.

Jan-A

2011-02-14 @ 08:05:12
Postat av: lasse & erja

Hej Tess! Ja vi har hört vilket väder.... vi kan ju lugnt säga att det är varmare här :) Krama Tim och barnen från oss

2011-02-15 @ 05:00:58
Postat av: lasse & erja

Hej Hans! Det verkar vara full rulle därhemma. Ja det är klart vi måste försöka tima in några evenemang här. Ska ni inte ner och njuta själva??

2011-02-15 @ 05:03:19
Postat av: lasse & erja

Hej Erland! Kul att du är med :) Mattias hälsar och vi ska försöka ta allt i "lagom" doser.

2011-02-15 @ 05:04:41
Postat av: Göran Swenson

Vilket drömprojekt som ni nu kan uppleva på riktigt.

Lycka till med alla utmaningar !

Här hemma håller vi upp värmen genom att skotta snö.

Bästa hälsningar från Göran & Gunilla

2011-02-15 @ 18:56:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0