(Vardags-)livet i Karibien

28jan, Antigua

Recessionen har slagit till hårt mot Antigua. För två år sedan fick det stora, fina kasinot i Jolly Harbour stänga! För två år sedan var det stört omöjligt att få en båtplats här, nu gapar raderna tomma och marinan är knappt halvfull. Trots att det är högsäsong nu är det alltför stilla och lugnt här. Stackars Antiguianer. Och trots att det är kamp om turisterna, deras största inkomstkälla, är priserna relativt höga. Matpriserna i den (visserligen fina) livsmedelbutiken är ungefär som hemma i Sverige… samma gäller restaurangerna.  Båtartiklar är dyra här trots att det är ”taxfree” (hmm)!!!


Ombord på Ambika går livet sin gilla gång :). Vi tar våra morgonpromenader i Jolly Harbour, med tillhörande simtur. Vädret är ljuvligt. Palmerna vajar i den aldrig sinande brisen. Sportbaren bredvid oss spelar alltid mysig Reggiemusik (fast deras GT är ”lousy”). Ännu fler bokhyllor är uppsatta (man kan ju tro att vi är litterata..) och ännu fler krokar (inköpta i Sverige) är fastskruvade.  Idag har vi oljat teaken i sittbrunnen, imorgon ska rostfläckar på det rostfria (!) bort och lite av undervattenskägget ska borstas bort.

 

Vi ”brukar” ta en kvällsdrink med kusin Anna och hennes Pelle, som bor på ett ”All Inclusive Hotel” i Jolly Harbour, efter deras golfande. På kvällen äter vi middag och spelar en omgång ”Skitgubbe”, som traditionen bjuder. Bara de nästan osynliga myggorna är ett litet irritationsmoment och då ska man ju inte klaga!


Vi stannar här till dess att kusin Anna och Pelle flyttar över till Ambika på måndag. Då kastar vi loss och undersöker omgivningarna med bad och snorkling på agendan. Tycks finnas hur mycket som helst av den varan här - och vattnet är djupt turkost fortfarande!! Därefter, när gästerna lämnat skeppet planerar vi att lyfta Ambika för bottenrengöring och målning. Tur att vi får bo ombord, annars hade det blivit ännu mer kostsamt :0.


På lite längre sikt tänker vi oss att segla söderut, sedan längst sydamerikas kust, för att slutligen gå igenom Panamakanalen i maj… Sedan VET VI FORTFARANDE INTE om det blir norrut, mot Alaska, eller söderut, mot Söderhavet!! Men kommer tid, kommer råd.

 

På en avskiljd del av den långa playan...

...utövar vi våra morgonriter :)

Lite snack och prisförhandling på hamnkontoret. Win-Win blev det, av leendena att döma!

På "Skeppsbruten", i skjulet till höger, på stranden, vid vattnet, intas ibland,
vid kvällningen en öl, GT eller Piña Colada...

...efter det att vi kollat solnedgången. Anna och Pelle blev romantiska förstås :0

Utsikt från solnedgångsberget där båtarna ligger på svaj - gratis!

Så här, ungefär, har vi tänkt oss rutten fram till maj månad! 
Tyvärr måste Venezuelas kust undvikas varje pris pga. pirater och elände.
Synd, det har tydligen varit ett paradis...


Kommentarer
Postat av: Urban och Cricco

Hej på er era sjöbusar!

Här har ni paret som inte tvekar för nå'nting. Vi säljer i Skärgårdsstad, säljer båten, säljer MGF:n och diverse annat som vi inte behöver och drar norrut!

Jo då, det är sant alltihop, vi flyttar hem igen, hem till Lule'.

Vi har köpt tomt i Kallax och bygger ett nytt litet hus där att bo i för resten av våra liv. Vi köper en mindre!!! båt och börjar kappsegla igen - ja, på klubbnivå alltså - och kanske tar upp skids-kolajobbet.

Det känns helt underbart!

Hoppas att ni får en fortsatt härlig resa med Ambika och ta väl hand om Veronika.

Kramar i massor

Cricco och Urban

2011-01-29 @ 22:16:19
Postat av: Petra

Gud vad pappa ser harmonisk ut där på stranden! Snart kommer vi och joinar morgonrutinerna :D pösss

2011-01-30 @ 19:33:36
Postat av: Anders Häggström

Hej på er. Från skidor,snö och julöl i Björnrike till varma stränder och GT i paradiset, tänk vad en del hinner med mycket. Som vanligt underbar läsning av er blogg och fantastiska bilder. Njut och gör inget dumt.... Kram Karin och Anders

2011-01-31 @ 15:28:12
Postat av: lasse & erja

Hej Cricco och Urban! Jättegrattis till nya tomten och ert beslut att flytta till Kallax by - då fick vi ett nytt seglingsmål :)! Veronica mår prima och trivs i värmen och med uppmärksamheten från Sture och Schtefan! Vi hörs snart igen hoppas vi!!

2011-02-04 @ 01:02:31
Postat av: lasse & erja

Hej Karin & Anders!

Tack för trevliga stunder i Björnrike & hälsa Ingvar!

När ni varvat ner och får tid är ni välkomna att dricka GT ombord :).

2011-02-04 @ 01:09:30
Postat av: lasse & erja

Hej stumpan!! Ses VÄLDIGT snart!! Mapa

2011-02-04 @ 01:11:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0