Nu seglar vi till Galapagos – wahoo!!!


03maj, Panama City

Gastarna har landat!
Igår kom Tove och Petra i regnet, glada i hågen och förväntansfulla. Resan hade gått jättefint och KLM hade skött sitt uppdrag riktigt bra. Nu lockar djuren på Galapagos!! Och äventyret förstås!!

Vi firade deras ankomst och Lasses födelsedag med en god flaska skumpa och middag ombord, ackompanjerade av regnets smatter på däck ; ) Ambika rullar i sjön för dyningen når ända in i ankarbukten och sjööösjukan är på lut (redan ;p)….


Det ska bli UNDERBART att sätta segel trots att vi förstår att det kommer att bli en ganska jobbig och skumpig resa. "Stilla" havet, jojo! Det är ju gott och väl bara vi inte får någon riktigt styv kuling eller storm på oss – för vindarna är rakt i den berömda näbben!! Håll tummarna!! Första etappen blir bara 40nm till Las Perlas, en liten ögrupp mitt i Panamabukten där valarna flirtar med varandra den här årstiden. Hoppas vi får se dem! Nästa dag bär det av till Galapagos, över 800nm sydvästerut, 7-10 dygn räknar vi med beroende på vindar och ström! 


Under seglatsen kommer vi att försöka nå Victor via Satcom och han kan sedan skriva några rader på bloggen, om vår position och om livet ombord!

...och kablarna kom IDAG!!! wow!


Dagen (02jun) började med den "obligatoriska" jordgubbstårtan, där gubbarna den här gången blivit ersatta av röda m&ms på en muffin :)


Senare på kvällen. Här kommer de, Tove och Petra, i jolle med chaufför. I mörkret! I regnet!



Idag, den 03jun 2011, startar vi färden mot Galapagos!!!

Bilden är tagen på "Dingy dock" för vi måste till Immigrations Office för att få tillstånd att lämna landet och få alla papper stämplade...



 


Kommentarer
Postat av: Roffe

Hej på er! Grattis Lasse på födelsedagen hela familjen sjunger för dig nu :-)

Hoppas ni får en härlig resa över stilla havet.

Hälsningar från oss alla. Roffe med familj

2011-06-03 @ 19:14:58
Postat av: Johan & Ana

Grattis morbror och lycka till nu. Varma hälsningar från Thailand.

2011-06-06 @ 05:44:11
Postat av: Urban o Cricco

Heja, heja lycka till med överfarten till Galapagos. Hoppas verkligen att ni inte får samma resa som dom tidigare seglarna haft.

Vi har ny båt, Avance 33, och Albatross är såld! Huset är dock fortfaranden inte sålt, men vi hoppas ändå. Grattis Lasse till din födelsedag!!!;-))

Kramar i massor från Urban och Cricco

2011-06-07 @ 22:46:37
URL: http://www.cricco.se
Postat av: Ylva Lundstedt

Goddag! vad rolig din blogg verkar. kommer med all säkerhet läsa dina poster lite mer! :p Ha en trevlig dag :)

2011-06-27 @ 13:05:22
URL: http://jade.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0