Fast i floden


24mar, Whangarei, Northland, NZ


Regnet stod som spön i backen när vi kom fram.
Det regnade hela nästa dag också. Och nästa! Det hade stormat hårt just dagarna innan vi anlände och stora stockar och grenar och allmänt ”skogsrens” forsade ner från bergen och ner i floden där Ambika och alla andra båtar låg och värjde sig för bråten. Det är mycket tidvatten och strömmen är många knop. En elledning föll ner i floden och floden fick stängas av. Ingen kunde vare sig gå upp i floden till Whangarei eller fara ner till havet, inte ens fiskebåtarna. Men igår var det fritt fram igen och solen har kommit fram… den här sommaren har varit den värsta i mannaminne beklagar sig ”Kiwisarna” (Nya Zeeländarna kallar sig för det), kallt och regnigt. Stackars dem!


Reclaim Ambika! Nu är vi på ”G”och Ambika är nystädad. Ett stort jobb är klart; teaken i sittbrunnen är slipad och Ambika bara strålar av stolthet. Vilken skillnad! Idag kom snickaren hit och vi har begärt en offert på bl.a. teak till sittbrunnsbordet, som idag är ett stort plastmonster. På måndag kommer killen som är bra på att sy biminitoppar för den vi har måste kasseras – efter bara två år. Det är riktigt obra! Imorgon ska Lasse laga värmaren med en reservdel (glödstiftet) som vi haft med hemifrån. Det nya storseglet är klart och ska testas när det är stiltje och jag ska lära mig att hantera Mac i stället för PC och ladda ner alla olika program som vi behöver… de é mycké nu!


På onsdag är det dags att ta upp henne
”on the hard”, hon ska upp ur floden för att bottenmålas och poleras. Teaken ska oljas. Det är ingen ände på hur fin hon ska bli innan vi tuffar ut till havet.

Alla jobbar för fullt på sina båtar för snart måste de vara klara för vidare färder norrut eller västerut. I slutet av april/början av maj är orkansäsongen slut vid ekvatorzonen och vinter är på ingång till NZ. Alla MÅSTE bli klara tills dess! Ulla och Christer på ”Circe” är också överhopade med arbete. De övernattade hos oss igår för båten deras har inte hunnit bli klar och hotellet hade fullbokat. Det blev en kväll med prat om framtida irrfärder och med inmundigandet av Ullas hemmalagade lammfilé :)   

Nu känns det redan som om vi varit här i flera år….Whangarei Town Basin Marina, så långt upp i floden man kan komma, ser ut som när vi lämnade. En mysig marina mitt inne i en mysig stad.
--
Whangarei Town Basin Marina is a nice and friendly marina up the river in the nice little town of Whangarei.
"Waterfronten" är fantastisk, full med restauranger, barer och små butiker. Det är härmed bevisat att det går att bygga nytt i gammal stil och bevara "känslan".
--
The waterfront is built in the old fashion stile and that makes it so inviting :)


De här kamraterna (jag tror de heter Shags) är kvar förstås. Det ser ut som man skruvar på halsen..
--
This theese birds are called Shags (I think).Arbete... så här ser han alltså ut när han DRAR IN MAGEN OCH KÖR UT BRÖSTET =D
--
Work, work... mind you, he only looks this slim when he is posing for the camera...VILKEN SKILLNAD!!!!
--
WHAT A DIFFERENCE!!!

Kommentarer
Postat av: Marie Ehrling

Hej Erja och Lasse,Vi följer med stort intresse Er Blogg! Spännande....

Skulle gärna vilja få mailkontakt !Lycka till med alla fortsatta förberedelser. Lars undrar om ni ser en amerikansk ketch 59 fot med namn Nina i er nuvarande hamn? Lars

farfar seglade denna båt 1929 över Atlanten ......nuvarande ägarna heter David o Rosemary Dyche.Bästa hälsningar

Marie och Lars

2012-03-24 @ 16:27:50
Postat av: lasse & erja

Hej Marie och Lars! Vad kul att höra ifrån er! Vi är ganska säkra att Nina ligger i hamnen på andra sidan, det ska vi nogsamt följa upp :)

Återkommer med mer information asap.

Många hälsningar lasse & erja

PS mailadressen är: odmark@live.se

2012-03-25 @ 04:17:38
Postat av: El Comendante. s/y Arrandir

Hallå.

Kul att se er ombord igen. Segelbåt i solen måste väl ändå vara vida överlägset att skava fram på skidor i snöhelvetet :)

Vart bär det av ?

Önskar er fair winds.

/k

2012-03-27 @ 11:08:04
Postat av: lasse & erja

Hej El Commendante! Estas bien? Ja det känns bra att vara på G igen men skidåkningen var läcker också! Nu i början av maj seglar vi 1000nm till Fiji och sedan vidare norrut till Vanatau, Papa Nya Guinea och över till Darwin där vi hakar på ett Rally genom Indoneasien till Singapore. Jul i Phuket tänkte vi. Har sett på din blogg att allt är väl med dig. Missa inte Bayona!

l&e

2012-03-28 @ 08:11:12
Postat av: Urban o Cricco

Hej på er igen.

Kul att det finns jobb så ni slipper slappa.

Om allt funkar skulle vi kunna ses i Phuket till Jul! Vi har lite annat på G just nu, men om det faller ut bra, så skulle vi gärna ta en tur till Thailand och njuta lite. Det var två år sedan sist.

Ha det gött;-)).

2012-04-03 @ 17:22:47
Postat av: Lasse & erja

Urban och Cricco, vad kul med Thailand då vi blir kanske ett helt gäng där med barn och andra Skärgårdsstadsbor. Kul! Hör av er när ni beslutat er =D

2012-04-04 @ 08:59:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0