Pitstop Bangkok

18mar, Bangkok


Värmen slog emot oss hårt när vi landat i Bangkok, 34 grader kl.0800 på morgonen.. Vi tog in på Lasses gamla besättningshotell, Rembrant (Lemblant), och kände det välbekanta pirret av välbehag att vara här. Det mesta är sig likt (same same) men TukTuken blir allt färre liksom motorcyklar, underbart doftande matkärror och ”hålen i väggen”. Det har blivit ersatta av fina, dyra bilar, fancy restauranger och höga kalla skyskrapor. Hoppas inte hela Bangkok går samma väg som Singapore!

Shopping i kvadrat förstås på MBK, där ALLT finns. Synd att Ambika är så liten :D.  Middag på gamla ”SUDA” ett ”hål i väggen” som funnits i ALLA TIDER och med urgod mat. Chicken Cashewnuts, Prawns in Garlic och Morning Glory är några av våra favoriter (det sistnämnda är inte det ni tänker utan en grönsak).

PatPong och Soy Coboy är som förr med neonljus, hög musik, docksöta, pyttesmå och lättklädda flickor som kramar sina rostfria stänger och med många långa, bleka män med längtande blickar som följer deras rörelser…

Innan vi bäddar ner oss på hotellet tar vi fotmassage på Det Vanliga Stället och det är lika skönt som vi mindes det. Fötterna får sitt förstås men massagen inkluderar också lår, armar, axlar och huvudet. Sååå skööönt!

Tre dygn i Bangkok blir det och i morgon flyger vi vidare, 11tim, till Auckland. Längtar till Ambika nu!

 

Utsikt från solstolen vid swimmingpoolen. Det är dock charmigare än det ser ut på bilden och våra numera bleka kroppar ser lite hälsosammare ut redan :)
--
View from the swimming pool in Bangkok, Rembrant Hotel. Perhaps not the pool side with the most charm, but our bodies has now a much more healthy color :)

Jodå, det finns en och annan TukTuk kvar...
--
Yepp, there are still a couple of TukTuk's left. But not many :(

.. och tävling i gatukorningarna fortgår, som vanligt, men med mycket färre motorcyklar och matvagnar.
--
..and the traffic is as usual, HEAVY!!

Oaserna finns trots allt kvar, med supergod thaimat och kulörta lyktor...
--
There are some oasis left where one can enjoy wonderful Thai food in garden restaurants.


...samt grillad mat på matvagnar längs trottoaren... känns dofterna??
--
..and street food, of course!

...undertecknad ses vinglandes in i "Soy Cowboy" (gravt haltandes med stora skavsår på hälarna) för att återupptäcka Bangkoks nattliv..
--
Have to check out the Night Life and it is same same, with the dancing girls and the pale men with their longing glances...och på Pat Pong hade vi sällskap med Nicke (som vi inte kunde få till en date med hemma)..
--
Meet Nicke, an old friend from Sweden, here in Bangkok in business. What an coincidence :)


...där fick vi syn på denna skylten! Hmmmm.
--
An ultra rare sign, haven´t seen one for ages!Ett historiskt ögonblick. Lasse förflyttar sig från dinosarieåldern och vips in i vårt moderna samhälle, en Sony Xperia Active är inköpt och gamla Samsung går i graven! (vad ger du oss för det Bolla?). Bytte batteri på min iPhone här också av tjejen till höger, det tog 15min och kostade bara 125SEK. WOW.
--
Lars has now moved from the Dinosaur age to the modern world. Yesterday he bought a new phone, a Sony Xperia Active, and left the old Samsung to a certain death in Bangkok!!!
Kommentarer
Postat av: Bolla

Kul för Lasse! Jag är dock inte övertygade förrän jag verkligen ser honom använda den. Hörde rykten om att han skaffat dubbla sim-kort och "tjuvanvänder" den på toa!

2012-03-18 @ 23:07:55
Postat av: lasse

...det blir ¤%*& kökstjänst när du mönstrar på nästa gång :D

//lasse

2012-03-19 @ 08:21:22
Postat av: Urban o Cricco

Hej på er gamla sne'seglare. Hoppas att ni finner Ambika i god kondition och får fortsatta underbara upplevelser i ert marina liv framöver. Själva väntar vi på snösmältning, islossning och sångsvanar för att riktigt kunna tro på att våren är här. Huset rullar på och titta gärna in på min hemsida www.cricco.se under mina bilder och Villa Lavskrikan så kan ni se hur långt vi kommit. Var rädda om varandra (vilket ni redan är) och segla lågt och sakta. Hälsa NZ särskilt från mig. Kramar Cricco och Urban

2012-03-19 @ 09:23:32
Postat av: Åke T. SAS YC

Roligt att höra att ni är på G igen. Och tack för alla fina bilder och kul att se att alla gamla nöjeskvarter i BKK finns kvar. Ser fram mot fler spännande reportage från er på Ambika.

2012-03-20 @ 09:15:36
Postat av: Peter

Lasse!

Vad har hänt???

Klocka och kompass, är väl det enda som behövs!

Ser fram emot nya äventyr nu och massor av vackra bilder:)

Hälsningar från GOT, med 20kt x-wind och Cat II...

2012-03-20 @ 17:47:17
Postat av: lasse & erja

Hej Cricco och Urban! Har varit inne på er hemsida, supersnygg! Vad fint huset blir, härlig satsning :)

2012-03-21 @ 06:08:13
Postat av: lasse & erja

Åke och Peter

Tack för era hälsningar, vi ser verkligen fram emot årets seglaräventyr! Ha det så gott hemma, snart är ju härlig vår och sommar där :)

2012-03-21 @ 06:11:31
Postat av: Anonym

Hej, jag hoppas ni njot av varmen i Bangkok... Onskar vi ses snart =) kramar

2012-03-21 @ 21:13:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0