Snart dags att återvända till Ambika

12mar, Sverige

Ojojoj vad fort tiden går fort! Det har redan gått två månader sedan vi anlände till Sverige. Det har blivit en lång vistelse i fjällhuset i Björnrike och där har vi njutit av möten med goda vänner, vita vidder och av skidåkning på både längden och tvären. I Mariehamn (där vi nu är skrivna och har en lägenhet) har vi kollat vår hälsa (som var god) och våra tänder. Fast min paniktandlagning i Marquesas fick underkänt med acclamation av vår åländska tandläkare. Våra barn, mammor (fast bara en), bröder och systrar mår strålande och alla har vi hunnit träffa.
Annars har vår hemmavistelse varit en enda social happening och vi är så glada att ha så många goda vänner som bjudit oss till många middagar och många glada skratt.

Vi har också genomfört två presentationer på Oceanseglingsklubben, varav den ena var en helkvällssatsning med bilder och "storys" från vår segling från Stockholm till Nya Zeeland. Urkul tyckte vi och hoppas att det bidrog till att inspirera några fler att göra detsamma. Glädjande nog var många av våra vänner från Eskaderklubben Tobis där också (se länken på vänster sida för info om Tobis).
-
Planen var att flyga tillbaka till Auckland idag via några vilodagar i Bangkok för att få välbehövlig (!) massage och äta god mat på några trevliga "hål i väggen restauranger". Men så blev det som det ofta blir; något kom i mellan. Denna gången var det Byte av Bank. Vi har under många år varit lojala kunder till Nordea i Åkersberga men vid en sondering om bästa villkor för våra lån, etc. var det vårt lokala bankkontor som gav oss de sämsta villkoren. Hmmmm! Så kan man ju inte ha det så nu byter vi bank till Handelsbanken, som var "bäst i test" och det tar några extra dagar att få allt i ordning. Internetbank, e-fakturor, kreditkort m.m måste fixas innan vi åker. Men det blir nog bra när vi väl kommit över tröskeln.
-
Ny ETD är på torsdag eller fredag denna veckan :)
Nedan lite semsterbilder från Björnrike, Vemdalen
Vemdalens vackra kyrka, som vi heller inte har besökt...
--
The beautiful church in Vemdalen. But we haven´t seen it inside yet :)
När Göran blandar drinkarna, växer hornen ut :)
--
This is Göran, the Moose Man!
Lunchpaus i backen utanför huset, grillen är gödhet och korvarna svarta som kol.
--
BBQ outside our ski lodge.
Födelsedagstradition med klassisk hambakad jordgubbstårta på Petras födelsedag.
--
Homemade strawberry cake, a tradition at family birthdays.
Bus i stugan efter bus i backen. Barnen leker med syskonbarnen :)
--
Children and nephews playing inside after a snowball fight outside. Nice!!
Ingvar, Björnrikes Grand Old Man (82), nöjd efter en härlig dag i skidspåret!
--
Our friend Ingvar, the Grand Old Man in Björnrike ("Bear Country")!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0