Malacka Strait

22okt, Port Dickson, Malaysia

Fyra fräscha (nåja, efter 24tim flygresa..) gastar damp ner i Singapore och äntrade Ambika under tjo och tjim. Det firade vi med att äta på "Fishmarket" tillsammans med Ulf och Christina på Roxy. Nästa dag var det heavy food shopping, utklarering, lossning av förtöjningar och ut på floden. Två dygn låg vi ankrade på nätterna vid små öar längst med Malaysias kust och simmade med plastflaskor, halvflytande handväskor samt sköldpaddor (tror vi). Havet är 37 grader och det svalkar först när man klivit upp ur spa´t och brisen smeker kroppen.

Igår skulle vi gå in till Malackas marina men se den var borta. Tom! Inte en enda båt i sikte och pontonerna låg hist och pist,  vissa helt utan koppling till fastlandet. Dessutom var det högvatten och det var bara 2,8m djupt... ingen succé när lågvatten kommer...

Vi fortsatte alltså norrut och sent på eftermiddagen förtöjde vi Ambika i Admiral Marina, 5nm söder om Port Dickson. Vi  rullade vi ut genuan för första gången, annars har det varit motorgång i den obefintliga vinden. Sedan kom regnet! Det regnade ymnigt hela eftermiddagen igår... superjobbigt för oss "tjejer" som satt innestängda i salongen, hävisade till kortspel och vindrickande :D

Nu ska vi ta en taxi tillbaka till Malacka....



Eva vet minsann hur en slipsten ska dras :)
Hmmm... the marina in Malacka was no more. But our new crew new how to comfort us. Mmmmm!
 
 
 
Det gick ingen nöd på oss om man säger så :)
Everybody is in a good mood, to say the least :)
 
 
 
Lycka är; en rekorderlig saltvattentvål...
A salt water soap comes in handy :)
 
 
Liksom att få serverat världens godaste tonfisksallad :D
As it is to be served a delicious tuna fish sallad with chilled white vine :D
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie Holmqvist

Mota bort regnet tills vi anländer!! Jag vill ha smekande vindar, ljummet vatten, exotiska fiskar, vad-som-helst exotiskt egentligen, paraplydrinkar - eller nää bubbelvin, eldiga dansare, djungel, färska fiskar, äventyr, shopping, turkost vatten, strandhugg på ljuuvliga stränder, små byar... Listan är lång.. Kan jag få det??? Säkert?? ;0)

Svar: Du får allt du vill och så lite till, raring. Regnet har vi just motat bort så nu är det bara resten kvar att fixa! Det ordnar sig! Säkert!
erja Ödmark

2012-10-22 @ 19:49:09
Postat av: Sonja & Jonas

Hej allihopa! Ni verkar ha bra, det ser skönt ut! Skepp ohoj!

2012-10-25 @ 10:55:21
Postat av: Totte

Hej alla! Även om det kommer lite regn av och till, ser det härligt ut. Minusgraderna börjar nu sprida sig över vårt avlånga land och på söndag blir det vintertid! Hanne och jag har börjat spåna på en resan i januari, det lutar åt Vietnam och via Thailand på hemvägen. När räknar ni med att vara hemma i vinter?
Vore ju kul om vi kunde ses!
Lev väl!

Svar: Hej Kapten Totte! Det vore jättekul att ses antingen hemma eller i Thailand. Vi planerar att åka hem ca 15jan till mitten/slutet av feb. Många kramar!
erja Ödmark

2012-10-25 @ 12:17:00
Postat av: Elisabet Kollstedt

FREDAG, 25/10 STRAX FLYGER jag till C verde, ljuva minnen, brutna revben, etc. etc. Kompis som har hus där!
Ha det! Kram!

Svar: Hälsa Midelo från oss och ha det så jätteskönt med minnen av brutna revben m.m. :DAlla hälsar!
erja Ödmark

2012-10-26 @ 12:29:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0