Födelsedag på Rodrigues

02jun, Port Mathurin, Rodrigues
 

Hurra, hurra, hurra, hurra! Grattisropen skallar över reven och några söndagstidiga flanerare tittar förvånat på jollen med Linda, Ludde, Lovis och Otto från S/Y Mary, på väg till Ambika för att fira Lasse. Han fyller många år, alltför många tycker han själv men vi andra tycker han är fräsch som en sommarvind (eller något). Lasse har fullt upp att öpnna massor av fina presenter från barnen (ett bi och en söderhavsprinsessa) och vi mumsar i oss TVÅ TÅRTOR, en från Mary och en från Ambika.... Mmmmmmm, vad gott!


Otto, Lovis, Linda och Ludde sings "Ja må hon leva....." a birthday song for Lars, turning 27 (66) years :) today!
 
 
A beautiful Hawaiian Prinsess and a Bumble Bee came onboard and they brought lot´s of presents to Lars :)

 

The very best gift was a very professional fishing guide from Lovis and Otto - they have made it themselves. Fantastic! Now he finally knows what fish to catch!!!
 

Konstigt nog fick vi inte träningsverk efter vår gigantcykeltur häromdagen. Vi skulle bara ta "en liten eftermiddagstur" men så såg vi en väg som verkade spännande. Denna spännande väg visade sig gå rakt upp i himlen. 400m! Vi trodde att "bara vi passerar nästa krön så går det säkert nedför". Det gjorde inte det, det blev bara brantare backar och cykeln kändes allt tyngre att släpa på. Solen gassade obarmhärtigt och människorna tittade på oss, log och skakade på huvudet. (En dejavu känsla från Porto Santo infann sig). Jag var HELT SLUT som artist när vi äntligen kom upp på öns högsta punkt. Det var dit den spännande vägen ledde, till Mount Limón. Lasses kondition är lite bättre än min och han såg skadeglad ut när jag, blank i ögonen och svettig, dök upp över det sista krönet.

Äntligen nedför! Trodde vi ja. Jovisst var det nedförsbacke alltid. En nedförslöpa som var så brant att bromsarna började ryka efter några hundra meter. Det var bara att kliva av och promenera med cykeln i sidan hela vägen, 400m, ner tillbaka till Port Mathurin. Vi kan rapportera att den efterföljande duschen var fantastiskt :D Nästa gång SKA vi ta med kartan, även på en liten eftermiddagstur.....


Why not? A nice house with sea view on Rodrigues!
 
 
Grönsaks- och fruktmarknaden är öppen varje dag men den stora marknaden är på lördagar. På lördagar fylls också butikerna med varor fraktade med "Mauritius Pride" från Reunion och Mauritius. Det är då vi springer dit för att handla vår aloevera yougurt som alltför snart tar slut i affären..
 
 
 
The Saturday market with lot´s of fruit and vegetable. But no fresh fish was to be found anywhere....
 
 

 
The shelves in the supermarket are now full of food again and when "MS Mauritius Pride" leaves Rodrigues harbour, she is loaded with cattle to the other islands.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie Holmqvist

Lasse!!! Hipp hipp Hurra på din födelsedag!!!! Hur kunde du springa iväg och fylla så där många år? Nån måste ha räknat fel.. ;0) Ha en superfin dag!! Skål och skepp ohoj!!!

Svar: Tack, tack och ojoj, vad åren går! Vi måste nog segla snabbare :)
erja Ödmark

2013-06-02 @ 16:41:55
Postat av: grodan

Å här kommer gratulationer i stora lass från oss i götet- Hipp hipp hurra på din dag! Själv har jag premiärbadat idag i ett vatten med endast en ringa nyansskillnadjämfört med färgen på era bilder-såklart,hmm. Skål ta mig f-n!



Svar: Tack Grodan! Här får vi nöja oss med att bada i 27-gradigt vatten. Annat var det i Chagos där det var 31 :P
erja Ödmark

2013-06-02 @ 19:34:41
Postat av: Anette & Göran

Stora och varma grattiskramar från oss!
Vi har haft en skön helg ute med Celine...inget bad ännu, bara 13 grader.Há det riktigt gott :-)

Svar: Hej och tack! Jag hade en fantastisk födelsedag med barnuppvaktning på förmiddagen och disco med "de gamla" på kvällen. Än hänger man mé :)PS Vi kommer hem ca den 15jun
erja Ödmark

2013-06-02 @ 20:27:54
Postat av: Bosse Norlin

Grattis Lasee! Hurra hurra hurra fran Down Under Melbourne. Vilket fantastiskt aventyr - you live the dream..

Svar: Hej Bosse, tack för grattis! Hoppas ni kommer iväg snart också!
erja Ödmark

2013-06-03 @ 02:58:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0