"Eye Ball Navigation" i Maldiverna

28mar, Ari Atoll, Maldiverna
 
Äntligen fick vi vårt "Cruising Permit" av agenten, nogsamt stämplat och godkänt av tullen(!) Vi fick tillåterlse att segla till grannatollen, Ari, och besöka tre öar där. Bara tre specifika öar, i en viss ordning, på bestämda datum och vi måste vara tillbaka om tio dagar annars måste vi kontakta agenten som måste gå till tullen för att ändra på vår Permit.... 

Maldiverna ligger i norra Indiska Oceanen och består av 26 atoller med 1 192 öar varav 200 är bebodda. Där bor 300 000 invånare varav en tredjedel i huvudstaden Male. De är troende muslimer. Mer om detta senare.
 
Vi seglar iväg med vårt "permit" i säkert förvar. Den första ön vi besökte var resorten Constance Moofushi där Hans och Ingeborg bodde, de hade tagit sjöflygplanet dit. Det var en superlyxig resort och väldigt vacker med sin bländvita sand, det turkosa havet och designmöbler överallt. Middagsbuffén var inte att leka med, där fanns precis allt och kockar som tillagade det goda medan du väntade, som sig bör. Fast lyxigast av allt var efterrättsbuffén, ojojoj! Efteråt disco för de hugade :)

I tre nätter stannade vi och njöt för att sedan skiljas från Hans och Ingeborg som skulle checka in på en ny resort medan vi drog söderut till ytterligare en annan resort, Holiday Island. Vi hade gärna seglat till en bebodd ö, men se det får vi inte! Holiday island ligger innanför ett barriärrev och öppningen, som vi hittade via Google Earth, var så smal så utan den informationen hade vi aldrig hittat. Det var Eye Ball Navigation i sin prydo; genom revöppningen som var 4m djup och mellan massor av korallhuvuden. Men det gick fint :)
 
Till sist lite påskgnäll: Ålderskrämporna har börjat! Min axel/högra arm har varit lite "ond" länge. Naprapat och neurodynamik i Sverige. I Sri Lanka läkare som gav massor av piller mot muskelinflamation. Här i Male gick jag till läkare som gett mig mer piller plus någon salva att stryka på det onda... om det inte hjälper... Shajse! Just nu; fokus på pillermetoden!
 
 
Glad Påsk!
önskar besättningen på Ambika
 
 
 
Ari Atoll is 15nm wide, 50nm long and is situated 30nm west of Male and has a huge amount of underwater reefs. Our chart was good but not perfect so you had to do Eye ball navigation and be alert all the time :)


Hans and Ingeborg, happy on their beautiful resort. Ambika was moored outside and we had a great time together. Thank you Hans and Ingeborg!
 
 
No comment needed ;P
 
 
 
The only way to get there, if you don´t have your own sailing vessel, is to take the sea plane. Cool! Maldivian Air Taxi has 20 Twin Otters and did more than 200 flights per day, the name of the CEO is Lars-Erik Nielsen, a Danish guy :)

 
 
View from their "Water Villa Room". Ambika is waiting outside.
 
 
 
And then some Rock´n Roll!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 
Now we are at South Ari Atoll, "parked" outside another resort, not at all fancy as the previous one.
 
 
..and there is plenty of small black tip sharks around, patrolling the beach. Outside the reef there are whale sharks, the lagest fish in the world!!

Kommentarer
Postat av: Jan-Anders

Hej på er där borta i Indiska Oceanen.
Här har vi det annorlunda underbart i Björnrike.
Klarblå himmel och riket visar dig från sin allra bästa sida.
Må gott och Glad Påsk från familjen Holmqvist

Svar: Glad Påsk själva och ha det jättegott! Vi har just fått flytta Ambika några meter ut på djupare vatten för hon dunkade på i sandbacken. Pga fullmånen är det extra tidvattenskillnad!! Så kan det också gå :)kramar till alla!
erja Ödmark

2013-03-28 @ 17:02:27
Postat av: Anonym

Shit va härligt!!
Jag har alltid drömt om att flyga Twin Otter på sjö!
Så himla nice!
Gjorde min PC i ZRH härom dagen, den första som jag betalt själv (efter konkursen).
Känns skönt iaf, vi får väl se om det leder till något bra.

Det ovanliga himlafenomenet, har visat sig allt oftare.
Folk har nu börjat stuva undan kameror, och samtalen börjar ändra inriktning. Trögflytande blod tunnas ut allt mer.
Försäljningen av glykol trappas nu av en aning.
Men långfredagen 1946 var det minus 31 grader i dalarna. Så för säkerhets skull behåller vi de varma filtarna ett tag till.

Skota hem!

Svar: Vi njuter ännu mer av värmen när det är SÅ kallt därhemma. Vi träffade en grekisk pilot som sa att de anställer piloter här nere. VD:d på Air Maldives är en dansk, Lars-Erik Nielsen. Kan det vara nå´t?
erja Ödmark

2013-03-29 @ 15:31:01
Postat av: Ingvar Granström

Glad påsk önskar vi i Björnrike som bjuder
på blå himmel o strålande sol.
Ha d gött o fixa axeln.
Kramar från Linde`s o "gubben" Granström.

Svar: Glad Påsk till er alla! Påskharen glömde nog Maldiverna, inga påskägg i sikte :)Vi har hört av barnen och alla andra "Björnrikare" att vädret är fantastiskt. Grattis! NJUT!
Xtra kram till "gubben"
erja Ödmark

2013-03-30 @ 17:12:25
Postat av: Urban o Cricco

GLAD PÅSK på er sne'seglare. Här ifrån Norrbotten kan meddelas att solen har strålat ifrån en klarblå himmel i 3 veckor i sträck. I början var det kallt, men nu är det den typiska vårvintern med härligt takdropp, många isturer på skidor eller med skoter, solandes på altanen eller i en snögrotta, flera +grader på dagarna, fåglarna sliter med sitt kvittrande och hämtning av bomaterial. Hos oss får dom hararnas vinterpäls som ligger och dräller överallt. Mysigt för äggen så småningom. Inköpt en GKSS-eka att ha i lilla hamnen i Kallax. På hälsofronten just nu ua. Ta hand om din axel där Erja, låter jobbigt att ha ont :-( Har inte sett något bra april-skämt att dela med oss. Njut nu av Maldivernas alla fina atoller och ha det så gött. Kramar U+C

Svar: Härligt! Vårvintern är oslagbar, t.o.m. bättre än evig sol och brist på årstider :)Njut av vårsol och kommande båtturer med ekan i den vackra skärgården därute!
Veronica hälsar så gott också
erja Ödmark

2013-04-01 @ 15:28:59
Postat av: Peter

Låter verkligen lockande med ett jobb på Maldiverna :)

Årets aprilskämt med anknytning till hav och segling:
Språkrådet har beslutat att avskaffa vissa gamla och krångliga termer som T.ex "Styrbord och Babord", då dessa anses otidsenliga.
Dessa termer kommer i fortsättningen att benämnas "Höger resp Vänster"!

Skota Hem!

Svar: Hej Peter! Det verkade tunt med april skämt i år, har du några fler? Vi har träffat flera danska ATR piloter här fd Cimber det verkar kärvt på pilot marknaden hemma.Snart är det sjösättning! Håll ut!
erja Ödmark

2013-04-05 @ 07:58:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0