Till Sri Lanka

06mar, Indiska Oceanen
Pos: 06.30.33N – 091.52.07E

Det blir aldrig som man tror.
Det är det enda som är heeelt säkert :) Vi hade kollat väderprognosen innan vi gav oss iväg (såklart) och det såg väldigt stilla ut med ostliga, svaga vindar i stort sätt hela vägen. Några squalls på vägen och ett lågtryck som väntade oss närmare Galle på södra Sri Lanka. Istället har vi haft friska vindar upp till 30 knop med fantastisk segling i plattläns men med stundtals krabb korssjö där strömmen var emot oss.

Nu är vinden något svagare, runt 20 knop, solen skiner och strömmen vill åka samma väg som vi. Loggen står stadigt på mellan 7-9knop  SOG (Speed Over Ground). Om allt fortsätter så här så kommer vi halvvägs idag! Stämningen är på topp och den ena flygrövarhistorian avlöser den andra när Otto och Lasse kommer igång med sina flygarminnen från flygvapnet och SAS. Enda smolken hittills var när jag (puckat nog) serverade rött vin i höga glas när Otto kockat fram god oxfilémiddag med råstekt potatis. Det slutade som det måste sluta; serveringsfaten, våra tallrikar och hela sittbrunnen var snart helt indränkta i rött och maten såg plötsligt inte lika aptitlig ut…  men smakade, trots det, utsökt!

Fartygstrafiken är intensiv men vi håller oss i kanten, på behörigt avstånd, och är glada för vår AIS som visar oss var de är och som visar dem var vi är. Vi har skymtat ett gäng pilotvalar på avstånd men annars är det mest en och annan förflugen (!) flygfisk som plaskande korsar vår väg. Man måste bara dra på smilbanden när man ser flygfisk för de ser så tokiga ut när de flyger i en halvmånebana för att, kort efter, snöpligt kraschlanda i en vågtopp :D

Ja, så är livet på oceanen och nu är det ”bara” resten kvar,knappt 700nm.

 

Tropiska hälsningar från Ambika
via redaktörsassistenten Petra


Kommentarer
Postat av: Roxy

Som vi brukar säga
Det är som det är och blir som det blir

Svar: Precis så är det och så blev det! Hoppas ni har det bra och att bägge vinner i Chicago :)
erja Ödmark

2013-03-06 @ 14:49:31
Postat av: Lalle

Synd på den kulinariska maten. Men å andra sidan, går det att ta fram rödvin och oxfilé al à Otto, så går det väl ingen nöd på er.
Keep up the good Work.
Vi är med er hela tiden... I tanken.

Svar: Mycké oxfilé blev det, thanks to Otto :D
erja Ödmark

2013-03-07 @ 07:13:35
Postat av: [email protected]

Hej.Vi följer med intresse er resa och uppskattar er inf.om er r
esa.Vi är vänner till Dick &Elisabet.Visågs i er hemmahamn skärgårdstad.Vi hade hr 42f och hade samma drömmar som ni.tack för att ni gör resan för oss.Vi upplever resan tack vare er.Lycka till Hoppas att vi kan ses nån gång.
Bernt

Svar: Hej! Vi måste absolut ses när vi kommer hem, det vore kul!
erja Ödmark

2013-03-10 @ 22:07:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0