Otur och tur i oturen

09maj, Boddam island, Salomon Islands, Chagos, BIOT (British Indian Ocean Territory)

Dagarna går sin stilla lunk. Nästan varje dag tar vi macheten och går genom djungeln och tar en runda runt ön. Lasse hugger manligt ner lite palmblad som korsar vår stig. Paus med nyhuggen kokosnöt som ger gott vatten och mättande kött på andra sidan ön där brisen fläktar skönt. Allt är som är som taget ur en turistbroschyr. Man får inte ta snäckor med sig men man kan beundra dem på plats. Fingra lite på dem. Tur att det inte finns så många eller så fina… De riktigt fina är dessutom upptagna av eremitkräftor av alla de storlekar. Ibland snorklar vi men att det finns hajar i närheten, några riktigt stora, gör att intresset svalnar lite. Om man så säger :D

Det finns sannerligen gråväder här också. Inte bara sol och turkost hav. Häromdagen var himlen jämngrå och det regnade HELA dagen och på nätterna kommer det ofta en squall förbi med mycket vind och kraftigt regn.  Det blev inre tjänst då med kolla igenom foton, läsa, skriva dagbok, laga fotpump, städa, etc. Regnet gör att samling vid ”Yacht klubben” inte blir av heller. Långtråkigt. Om man så säger :D

Vår utombordare packade ihop i förrgår. På väg hem från en snorkeltur lät det väldigt illa i motorn i ungefär 30sek, som om någon hällt 1kg sand i maskineriet. Så blev det tyst. Motorn startade aldrig mer.  Varför väljer grejerna att göra det JUST NU när vi VERLIGEN behöver dem. Efter det kom undret; SY Mary Hade en extra utombordare. En som dessutom fungerar. Ingen har extra utombordare. Ingen annan än Mary, vår räddare i nöden som dessutom hade reservdelar till vår fotpump OCH Ludde viste hur man lagade den. WOW! Som om inte detta vore nog har de tillverkat drag och givit till oss så vi är verkligen ”Back in Business”. 

Utan utombordare klarar man sig inte som långseglare vilket gör vårt beslut om nästa destination mycket enkelt; vi seglar till Mauritius. Där bör det finnas utombordare med kort rigg och ca 6hk att köpa. Hoppas vi!

Ovädret är fortfarande lite på G och lurar i öster. Varannan dag säger prognosen att en tropisk storm håller på att etableras med hård vind även hos oss och varannan dag är prognosen mycket bättre. Det är bara att sitta still i båten och vänta tills vidare :D Om man säger så!

Vi är nu bara fyra båtar kvar och vi följer dem som just startat sin resa på kortvågsradion kl.0800 varje morgon. Några, de som går till Mauritius, kommer att få det ganska tufft medan gänget till Madagaskar får lagom skjuts ända fram. Fair winds önskar vi dem alla!

 

Finskt finbesök i Antigua

 

Panama City

 

San Blas

 

S6 på Aruba

 

Blue Footed Boobies på Galapagos


Kommentarer
Postat av: Lalle

Tittar på forecasts Chagos-Mauritius. När startar ni mot nästa mål? Hur många dygn tar det normalt till Mauritius?
VI har kanonväder i Spillersboda nu. Kul.
Kram
Lal o Eva

2013-05-16 @ 07:46:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0