Mot Durban

13nov, Richards Bay, Sydafrika
 
Igår blåste det småspik här, ca 40-45knop och det gick inte att gå upprätt. Idag är det vindstilla. Vi lämnar denna stad i eftermiddag för att segla 90nm till Durban, en stad med 3,5 miljoner invånare, och enligt väderprognosen får vi lagom vind och den är med oss, från norr. Vågorna efter gårdagens storm lär ska minska snabbt, vilket vi hoppas på. Om allt går som det ska landar vi i Durban Marina på morgonen imorgon.



We are leaving from Richards Bay today and head for Durban, 90nm south, in a weather widow that promises fair winds. Luckily we got the fishing line released from the prop yesterday. The fishing line got stuck when we shifted the mailsail at sea.... and were fishing!
 
Goodbye dear Weaver birds, residing in their artful nests in the big tree in the marina.
 

Kommentarer
Postat av: Cricco o Urban

Jag älskar dina fina fågelbilder Erja. Mer fåglar till folket!!! :) Lycka till med seglingen till Durban.

Svar: Håller med, mer fåglar! Det är urkul att försöka få dem att fastna på bild :) De är verkligen fascinerande och vackra.
erja Ödmark

2013-11-03 @ 11:14:51
Postat av: Ewa Bohlin

Idag lämnar vi Kapstaden och ni har något att se fram mot. Martin pluggar 1termin här. Går du alltid omkring med kameran på magen eftersom det blir så fina bilder? Hoppas ni får bra upp till Durban och vidare.
Familjen Bohlin genom Ewa

Svar: Hej Ewa och familj, kul att höra att Kapstaden håller måttet. Vi har velat resa dit länge och nu äntligen... då får vi kanske se Bolla ombord och kanske utmana honom på en liten Chicago - vi har övat i tre år nu :)
PS jo,kameran är oftast på magen. Det har blivit mer och mer ett behov än en en hobby ;P
erja Ödmark

2013-11-04 @ 02:00:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0