Bequia

02feb, Bequia, St. Vincend & the Grenadines, West Indies
 
Efter några lata dagar i paradiset bland sköldpaddor och Stingrockor i Tobago Cays skulle vi dra upp "kroken" och segla till Mayreau. Men se där var det stopp. Vi fick inte upp ankaret! Något var allvarligt fel. Visserligen hade "upp knappen" på remote kontrollen trilskats lite tidigare men blivit avhjälpt med en dutt 5:56. Inte denna gång. Nej, pannor i djupa veck för hur vi enklast skulle få upp den, med 30m kätting, med handkraft. Då var det bra att vi hade extra muskelkraft och extra händer. En winchade, två drog och en hjälpte till med motorn mot vinden för att lätta på trycket. Efter någon timme var kroken uppe och vi var utan ankarspel. Inte bra. INTE BRA ALLS! 
 
Det hade nu hunnit bli sent och vi bad en inföding ta en boj till oss lite längre bort och det fungerade. Där blev vi liggandes över natten i väntan på en ny dag.
 
Nästa dag seglade vi 25nm dikt bidevind till Bequia där Lasse på Sandvita hade förbokat en boj åt oss samt eskort till bojen - det kan man kalla service :) och inte nog med det, vi var medbjudna på kvällens "grisfest" på Papas krog tillsammans med nästan alla andra svenska båtar. Hur kul som helst! Fast med ankar spelet var det inte lika bra. Trots alla kunniga sailors som försökte hjälpa oss blev det inte bättre. Sista förhoppning här är en duktig mekaniker som ska titta på eländet imorgon. Om det inte fungerar blir det till att ställa kosan till Martinique där de, enligt Sandvita-Lasse, har ALLT en seglare kan behöva. 
 
S/Y Cluck är här med tre grabbar ombord; Kenta, Mats och Kevin. De är på väg till St Lucia imorgon och deltog "intensivt" i festligheterna på grispartyt :D. Vi kommer säkert att stöta på varandra igen.
 
 
Very expensive eggs in Union Island, be ware! 12 eggs and some cucumber cost us 42ECD (120 SEK)
This is where we cleared in to St Vincent & the Grenadines.
 
In the entrance of Bequia Bay we saw these VERY special buildings. It´s a private property, founded by Thomas and Gladys Johnston in the 1960s. It´s called the Moonhole and is let out for rent at VERY high prices.....
 
... also the interior has a VERY special design!
 
 
Arrival to Bequia, this ship tried to take a shortcut - but did not succeed!!
 
 
Tobago Cays, wonderful as ever... 
 
 
...with plenty of grilled lobster ashore..
 
...and turtles in the sea...
 
 
...not to mention the Sting Rays :)
 
 
A nice swede-gathering in Bequia with lots of Rhum-Punch and roasted pig!!
 
 
A helpful and happy "Bequianian" with a big golden smile!!
 
 
Don´t worry, be happy. Just another day in Bequia.
 
 
Cluck and Ambika, side by side, in "the Swedish Colony" in Bequia.
 
 
Everywhere present is the breadfruit tree. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0