Fest i St Lucia

23feb, Rodney Bay, St Lucia, WI
 
Idag skulle det firas att St Lucia blev självständigt igår 1979. Efter att ha bytt ägare mellan England och Frankrike fjorton (14) gånger blev det till sist engelskt. Det for färre än 200 000 människor på ön och det kändes som om alla var på väg till festplatsen. Man kunde inte tro att medellivslängden här är 75 år, vi drog upp medelåldern rejält kan jag säga, vi och besättningen på Solit som också var där. Vi var dessutom de enda vita i ett hav av St Lucianer och fransk kreolskan ljöd omkring oss.. 
 
Vart tog reaggin vägen? Den kunde man ju gunga till och njuta av. Musiken ikväll var ett antal stycken skrik och bastoner i skrällande högtalare... inte njutbart. Ja, ja det är vi som är gamla....
 
Det som var roligt var att höra vrålet från scenen som undrade om publiken var stolta över att vara St Lucianer och höra deras rungande ja, till svar. Skulle det kunna hända i Sverige?
 
Särskilt långvariga blev vi nu inte... :D
 
 
St. Lucia's celebrated it´s Independence Day, it happened 1979. We, together with the crew on S/V Solit, increased the average age on the party site significantly :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0