Cirkeln är sluten

06jul, Limhamn, Sverige
 
För första gången på fem år ligger Ambika ånyo förtöjd i Sverige. I tropisk värme i Limhamn la vi till i marinan kl.1900 den 05 juli. Det var den 15 juni 2010 kl.1820 som vi släppte förtöjningarna i Skärgårdsstad för att bege oss ut på de sju haven och segla runt jorden. Det har gått 5 år, 20 dagar och 40 minuter, vi har angjort vår första svenska hamn och inte ens "tullen i Malmö här" var intresserad av vår ankomst :)
 
I lugn och ro ska vi försöka sammanfatta våra intryck (som om vi inte hade haft god tid på oss :) av de gångna åren seglats. Det känns bara övervädligande att ge sig på detta i denna stund. Återkommer! Just nu känns det bara så bra att bara vara :D

Nu ska det bli roligt att träffa barn, barnbarn och vänner och spännande att nyupptäcka den svenska skärgården igen på väg upp till Rosättra varv norr om Norrtälje där Ambika ska få vila sig över vintern.
 
Tack alla ni som följt vår resa, det har även för oss bidragit mycket till behållningen av resan att få dela med oss av våra upplevelser. Det var som att uppleva allting dubbelt upp!

 
Back again!
 
For the first time in five years Ambika is again moored in Sweden. It was tropical temperature in Limhamn when we arrived. We started our jorney in June 2010 and headed out on the seven seas to circumnavigate the globe. It´s been a fantastic experience, we have met wonderful people and we have learned a lot!
It´s also great to be back in Sweden :)

 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ni är värda all beundran. Stålvilja, kärlek till havet, upptäckarglädje, kärlek till varann (annars kan det ju inte fungera), stor förmåga att "plan ahead".
Tack för att vi fått följa med, lite i verkligheten och mycket i text och bild.
Strong insats.
Välkomna hem.
Lalle o Eva

Svar: Hej! Tack för de orden men inte var vädergudarna särskilt imponerade, vilket busväder vi fick här i Limhamn efter första natten; kuling och regn och kallt.... Men å andra sidan, det kan bara bli bättre :D
erja Ödmark

2015-07-07 @ 07:41:27
Postat av: Stefan Eriksson

Tack för en underhållande tid med er reseblogg. Många vackra bilder med målande och roligt skriven text har gett mig och min hustru inspiration till nya resmål. Ni har fått uppleva många sköna dagar, men också en hel del dramatik. Beundransvärd insats !! Välkommen hem och ha en skön segling till ert slutmål.

Svar: Vad roligt att vi kunnat inspirera till nya resmål och tack för er "välkommen hem hälsning". Vi tycker, trots vädret, att det är roligt att vara hemma igen. Trevlig sommar!
erja Ödmark

2015-07-07 @ 10:32:12
Postat av: Anonym

Så gott att ha er hos oss på Kajutan. Välkomna tillbaka söderöver när ni känner för det. :-) /Rickard, hovmästaren

Svar: Hej och kul att du gick in på bloggen. Tack för en trevlig gest med bubbel på Kajutan på vår ankomstdag!!
erja Ödmark

2015-07-07 @ 11:14:20
Postat av: Jeanette Liljekvist

Tusen tack för att ni delat med er, jag har följt er i flera år och de år jag missat läste jag ikapp. Ni har givit så många bra tips på hur olika situationer kan hanteras, och så fina bilder! Så inspirerande! Nu är det snart dags för maken och mig att kasta loss, våren 2016 seglar vi neråt kontinenten och sedan får vi se om det blir Atlanten 2016 eller 2017. Välkommen hem!

Svar: Vilken härlig tid ni har framför er! Ni är jätte-välkomna att maila oss om det är något vi kan hjälpa till med inför er resa :DFair winds vill vi under alla förhållanden önska er!
erja Ödmark

2015-07-07 @ 13:33:35
URL: http://bushpoint.se
Postat av: Gunilla Holm

Tack för den fantastiskt fina reseskildring vi fått ta del av under fem år. Och framför allt VÄLKOMNA hem igen !
hälsar
f.d. grannarna i Skärgårdsstad Gunilla och Elving

Svar: Hej, vad roligt att ni varit med oss, kära grannar. Vi planerar komma till Skärgårdsstad och fira på platsen för brottet, troligtvis i slutet av juli. Hoppas vi ses då!
erja Ödmark

2015-07-07 @ 13:38:04
Postat av: Totte

Välkomna hem efter en väl genomförd " seglats". Stort tack för
för etapperna jag har haft äran att få följa med.
Hoppas vi kan stråla samman när ni passerar Landsort.

Svar: Tack Totte Gast! Det var ett utmärkt nöje att ha dig ombord vår lilla skuta. Och mycket hjälp, särskilt i Mozambiquekanalen :D! Många skratt har det blivit :) Ses förhoppningsvis snart på Landsort!
erja Ödmark

2015-07-07 @ 19:21:21
Postat av: eliza

Welcome home………… Fabulous sailors and friends, tack för de fina oct inbland spånnande stunder på Ambika, see you !

Svar: Thank you dear! It´s been great :D
erja Ödmark

2015-07-08 @ 09:48:40
Postat av: Mary af Rövarhamn

Men fasiken att vi inte var där för att välkomna er. Stort grattis till väl genomförd resa. Hoppas vi ses snart. Kram. Linda med familj

Svar: Hej och stort tack! Vi planerar komma till västkusten en sväng i sommar, vi ringer :)Hälsa familjen!
erja Ödmark

2015-07-13 @ 23:10:12
URL: http://www.symary.com
Postat av: Olle

Välkomna hem önskar Olle & Lillan på Sanuk😍

Svar: Tack så hjärtans! 😀
erja Ödmark

2015-07-15 @ 05:09:24
Postat av: Laila

Välkomna till fostervattnet!
Ni har gjort en fantastisk segling! Well done!
Laila och Claes
S/Y Comedie

Svar: Tack för det :) vi tänkte åka till västkusten om någon vecka, kanske kan vi ses. Vi slår en signal. Må gott!
erja Ödmark

2015-07-15 @ 09:48:27
Postat av: Anonym

Välkommen tillbaka Ambika! Jag har följt er sedan start och såg er i Sandvik men han tyvärr inte hälsa på er. Det var ju en guppig natt i hamnen och tidig avfärd. Det har varit spännande att följa er, Tack!
Johnny

Svar: Hej Jonny. Vad synd att det blev en abrupt avfärd från Sandvik men det var tur att vi kom iväg utan skador på Ambika, det skulle ju varit snöpligt 😐 efter en så lång resa. Kul att du följt oss ! Hälsningar från ett blåsigt Häradskär.
erja Ödmark

2015-07-18 @ 13:37:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0