Är vi verkligen vikingar?

23jun, Torquay, England
 
Frusna som små ödlor kryper vi upp på land efter våra isseglatser i Engelska kanalen. Lager på lager räcker inte, vi har sex lager plus flytväst på nätterna. Ändå fryser vi! När vi kommer till marinorna ser vi människor i tunna shorts och t-shirts, sandaler, skira sommarklänningar. De fryser inte. De t.o.m. badar i hamnbassängen i 11-gradigt vatten. De paddlar kanot i badkläder.... Hur är det möjligt? Vi hackar tänder och de gossar sig i solen. De är de riktiga vikingarna, sanna våra ord!

Gick på jakt efter en snygg, lite varmare klänning men ändå klatchig, här i Torquay. Det var lögn att hitta något med lite mer färgglatt än rostbrunt. Alla kläder verkar liksom ha vattnat ur sig innan de hängs upp på galgarna... beige, blekrosa, babyblått, ljusbrunt, pastellila - gärna alla nämnda på en gång, i ett psykadeliskt mönster. Samma sak även på vårt kära svenska HM. Märkligt. Jag fick gå hem tomhänt och lika glad för det var Lasse :D

Inatt drar seglingen vidare mot Isle of White...
 
Falmouth inner harbor at mid tide..


Dress code in Torquay, no striking colors what so ever...

Giant jelly fish in Torquay marina, more than one meter long!
 
A big little helper at the chandlery's :) 


"Hurry up guys, they're coming any minute to have their BBQ Chicken wings"
 

Kommentarer
Postat av: Christer

Har upptäct likadant. När jag först kom till Pretoria var vintern varm och skön. Efter ha bott här i flera år fryser jag även om dags+temperaturen stigit till 21! Kan det ochså bero på old age and advancing decrepitude? Kommer värkligen att sakna reportage från Ambika i framtiden. Ha det bra !

Svar: Hej Christer! Jasså du känner igen syndromet säger du... old age... hmmm!Kul att du varit med hela vägen, kanske gör vi en ny seglats, till Svalbad har vi pratat om. Inget beslutat dock :) Sköt om dig!
erja Ödmark

2015-06-25 @ 12:04:35
Postat av: Otto o Pirjo

Borde väl funnits ett par färgglada skor i Torquay som skulle kunna hålla humöret uppe?
Ses snart
Otto o Pirjo

Svar: Nej, inte ens färgglada skor... alla skor gick i linje med övriga persedlar :(Nå, det ska bli ändring på det nu i Tyskland :)
Snart kommer vi, ha gärna brasan brinnande, i denna iskalla sommar!!
erja Ödmark

2015-06-28 @ 10:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0