Framme i Bermuda

13maj, St George, Bermuda
 
En otrolig segling hade vi hit, vi fick kontinuerligt nypa oss i skinnet för att vara säkra på att det var sant. I stort sett, och med några få undantag i början av resan, har vi seglat styrbords kryssbog i 12-13 knops vind på smult hav vilket är en snabb bog i svag vind för Ambika. Solen har lyst på oss och värmen har sakta avtagit och är nu bekväma 22 grader i luften och 25 i havet. Det tog oss drygt 6 dygn att segla knappt 1000nm! Helt underbart! Visserligen lutar nu marken också åt höger och när vi kompenserar för detta blir det lite vingligt 😀.
 
Kapt. Totte och vi ska turista Bermuda några dagar, sedan åker Totte hem (det har varit superkul) och en ny fräsch (!!) besättning ska kliva ombord för nästa etapp, Bermuda till Azorerna 1800nm = ca 2 veckor på böljan. Det är Torsten från SAS i Göteborg och Anders som organiserar gubbseglingarna till Åland, bägge kappseglar. Jättevarmt välkomna!! 
 
 
 
Svindyrt på krogen men idag ska vi fira, det får kosta vad det vill!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Nisse G

Grattis till den fina seglingen! Hoppas ni får en lika skön fortsättning utan riggproblem. 😉
Varma hälsningar
Nisse

Svar: Tack Nisse, so far so good. Håll tummarna!
erja Ödmark

2015-05-14 @ 09:43:59
Postat av: Mary af Rövarhamn

Oj, nu var det tydligen alldeles för länge sedan jag var inne på er blogg. Vaddå Azorerna? Vad hände med New York, Kanada och Grönland? Än finns det tid att ångra sig. Bara att fortsätta norrut. Mycket behändigare med de där korta etapperna på lynniga Nordatlanten. /Lindan

Svar: Jorå, det har varit beslutat ganska länge och vi har just sagt adjö till SY Dana som seglar mot Nova scotia imorgon bitti. Nej, för oss blir Azorerna, England, Malmö ev för att hälsa på er och till Stockholm. Nästa år eller året därpå tänkte vi oss upp till Norge först, sedan Svalbad och vitahavskanalen till st Petersburg året därpå. Intresserad? Håll nu tummarna att vi får bra vindar (fast det ser inte ut så just nu tyvärr, det är svaga vindar men rakt i näsan...) så hörs vi när vi närmar oss Svedala.
PS har du pratat med Sture eller Lisbeth?
erja Ödmark

2015-05-20 @ 01:28:26
URL: http://www.symary.com
Postat av: Mary af Rövarhamn

Vi siktar på Norge 2017 och Svalbard 2018. Ekonomin måste återhämta sig lite :) Vägen hem får vi se. Vita havskanalen, eller Jan Mayen & Färöarna.

Har inte pratat med Sture & Lisbeth. Men känner en tjej vars pojkvän var rätt illa ute i samma väder, och fick därigenom upp ögonen även för deras situation. Vad jag förstått så hade de det rätt tufft där ute på slutet. Men lär vara oskadda.

Svar: Vi har inte heller bestämt slutgiltigt år för norra äventyret så det kan bli att det sammanfaller :) Ja, fy vilket väder Missy måtte ha haft och de hade en tuff segling över Atlanten när de åkte åt andra hållet berättade de..!
Jahaa, bohuslänningar. Då slipper ni inte undan oss. Min mamma bor på Tjörn och min bror i Göteborg :D Fast vi tar nog Ambika till Stockholm till att börja med.
erja Ödmark

2015-05-20 @ 10:20:34
URL: http://www.symary.com
Postat av: Mary af Rövarhamn

Segla lugnt nu. Ni får runda Danmark på vägen hem. Ludvig börjar jobba i Marstrand 1 juni, och barnen och jag kommer efter några veckor senare. Vi ska bli bohuslänningar. Kram. L

2015-05-20 @ 10:33:53
URL: http://www.symary.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0