Papeete, Tahiti

04aug, Papeete
Position: S 17,32 W 149,34

Ia orana, eaha te huru? (hej, hur är det, på polynesiska)


Efter lite drygt ett dygns seglande (200nm) från Rangiroa atollen, i halvvind och bidevind, kom vi fram till Papeete den 03aug. Vi lade till i en marina mitt i staden och för första gången sedan april ligger vi vid en brygga och har tillgång till obegränsat med vatten och el = lyx! Bilarna surrar som en bisvärm på den stora gatan förbi marinan.  

Tyvärr hade inte hamnkaptenen gått SAS-Carlzons charmkurs och man kände sig verkligen inte välkommen. Synd! När vi berättade det på turistbyrån, sa den vänliga polynesiskan att de (hamnpersonalen) blivit sådana sedan de varit på kurs i frankrike och certifierat sig. Hmm!

Det ligger inte många båtar på marinans tre bryggor (hamnkaptenen + marinans prislista lockar nog inte) men från norden finns en finsk och en norsk båt. Den finska båten S/Y Seili ligger bredvid oss och vi tar en ”välkomstdrink” med Ari och Anne ombord på Ambika när vi förtöjt färdigt. De är inne på sitt andra år med samma rutt hit som vi, fast de tog ett år i Panama och reste runt i Nord- och Sydamerika. Smart drag!

Här i Papeete finns allt! Och lite till. Á la Polynesien med fransk ”touch” till franska priser + mer därtill (i alla fall i mataffären, som är helt super).  Staden verkar mysig. ”Kanterna” på ön är platt och cyklingsbar, ett rev runt ön skyddar från dyning och mitten av ön är grön med höga vulkanberg. Vackert! Det bor knappt 30 000 personer här och det märks att turismen är viktig för ekonomin. Här blir vi kvar några dagar till....




Här är vår framfart i Franska Polynesien...
Our route through French Polynesia...



Vi lämnade Rangiroa med goda Pamplemousse (typ grapefrukt) packade och båten tung av "minnen" (Lasse tror att vi ska sjunka) seglade vi iväg mot Papeete. 
We left Rangiroa with the ship full of Pamplemousse and "a few memories".



Några smycken blev också tillverkade på atollen; ett armband, en ring och ett halsband :)
A bracelet, a ring and a necklace saw the daylight in my "floating factory" :)


Här berättar Lasse hur det kom häftiga regnskurar på natten, på väg till Papeete..
Lasse describes the squalls that we encountered during the night on our way to Papeete..



Tahiti, vi närmar oss Papeete..
Closing in..


Framme, nu ska vi bara lägga till vid den mittersta av de tre bryggorna mitt inne i staden.
Arrival to Papeete, a berth right in the middle of the City.



En kort promenad till den stora marknaden...
A short walk to the produce market...



...där allt, bl.a. märkliga fiskar, såldes.
...where everything, including strange looking fish, was for sale.




Kommentarer
Postat av: Marie Holmqvist

Det ser helt super ut!! Kan ni hålla isär alla platser som ni passerat? Här råder fortfarande skön semesterlunk några dagar till... Björnrike och Västkusten har fått besök och nu är vi på hemmaplan igen.. Kanske får även Mariehamn ett besök i veckan. Stor kram

2011-08-08 @ 17:22:37
Postat av: grodan

Hej vilka fina smycken det bidde- Erja Collection- en kanske framtida guldgruva. Så jag slänger härmed in min första beställning (numrerad?! förstås). Gäster med gester Lasse- det var en mycket underhållande och målande bild av hur regnskurarna anföll er.

Kram på er

2011-08-09 @ 20:05:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0