På kryssning i Galapagos

18jun, San Christobal, Galapagos, Ecuador

Tillbaka igen efter fem dagars kryssning med "Eden", detta lilla skepp som tar 16 passagerare var en riktig "hit". Vi har varit lyxiga i kvadrat och blivit serverade allt - super. Fem öar har vi besökt och utflykter minst två gånger per dag, varvat mellan landutflykter och snorkling. Helt perfekt! Vilket gäng vi blev, hade jättekul tillsammans :)

Blue-footed Boobies, Flamingos, Albatross, Sköldpaddor, Hajar, Pingviner, Leguaner, Fregattfåglar, Krabbor, Valar, Sjölejon, etc. när vi snorklade simmade vi bland Hajar, Sjölejon, Rockor, Vattensköldpaddor, Stora fiskstim... Ett Eldorado för naturälskare var det med andra ord !!!!!!

När kryssningen var över stannande vi en natt på hotell för nästa dag flög Petra och Tove hem och vi tog speedboaten till San Christobal och vart hem, Ambika :) Döm om vår förvånging när vi kom hem så hade Ambika förvandlats till ett hak för sjölejon. Två söta sjölejon låg och gottade sig i solen, en i sittbrunnen och en på badplattformen. När vi kom ombord tyckte vi inte att de var så söta längre... i två timmar jobbade vi hårt med att städa rent och få det att lukta gott igen :)

Nu är det förberedelser för "Det Största Hoppet" som gäller - Galapagos till Maquesöarna, 3000nm! Vi ska tanka diesel på måndag och då får vi bara tanka exakt så mycket som vi sa att vi behövde när vi anlände - inte en milliliter mer eller mindre! Man tankar med dunkar så det kommer att ta en god stund av dagen eftersom vi bara har två 20lit-dunkar :)

PS Har lovat kompisar att skriva lite kommentarer till bilderna på engelska, så be patient och skratta er inte harmynta :)



Vårt perfekta skepp "Eden", med plats för 16 gäster (jättetrevliga från hela världen) och 7 bestättningmedlemmar.
Our cruise ship Eden had 16 guest (supernice people from all over the world) and 7 crew.


En underbar krabat; en Blue-footed Boobie. Det var deras parningssäsong och de hade massor av hyss för sig, hanarna dansade och gav pinnar till sin käresta. Totalt orädda, snarare gillade de publik :)
A Bluefooted Boobie, such a wonderful show off! It´s their mating season so they (the males) where curting their beloved ones with a cute dans..



Sjölejon överallt! Tove och Petra kryper allt närmare....ibland får de dock göra en undanmanöver :)
Petra and Tove are not afraid of the Sealions! Just sometimes :)



Yngst (Tove 19 och Petra 20) och äldst (86år och professor i microbiologi!). ALLA var med på allt, inklusive snorkling med hajar och diverse sjödjur - visst är det fantastiskt!!
Youngest (19/20) and oldest (86) and ALL snorkeled with sharks and other sea creatures, fantastic!



Ett stort gäng (ca 20st) "Short fin Pilot Whales" simmade runt Eden, utanför Santa Cruz, i en halvtimme. Alla var helt lyriska och vår guide hade bara sett detta hända tre gånger tidigare, på tre år!!! Den största (hanen) var uppskattningsvis 8-10m lång!
"Short fin Pilot Whales" circled our boat for half an hour. We were all so exited, including the tour guide!



Jag tittar på leguanerna som solar sig på de varma stenarna och sjölejonet tittar på mig :) Då blir alla roade på en gång!
I´m looking at the Iguanas and the Sealion is looking at me... means entertainment for everyone :)



Vår guide, Felipe, går igenom nästa dags program. Fem öar har vi besökt. En kryssning måste ju vara det perfekta sättet att se alla öarna och lära sig om alla djur via kunnig guide.
Our guide, Felipe, goes through the next day's program. A cruise must be the perfect way of seeing the islands...


Som vanligt, vår "Panga" in till stranden och där gjorde vi en "wet landing" eller en "dry landing", beroende på hur landstingningen skulle ske, om vi skulle landa vått eller torrt :)
Our "Panga" took us to the different excursions...



Här i busken ligger en fantastisk sjöfågel, Fregattfågeln, som drunknar om den hamnar i havet!! Här har han svällt upp sin röda påse på bröstet för att imponera på brudarna :)
A fantastic seabird, the Frigatebird, who drowns if he lands in the sea! It´s mating season and he is trying to impress on the feemale birds :)



Albatrosserna försöker koncentrera sig på att ruva på sina ägg men då kommer Blue-footed Boobies och distraherar med sin dans... precis som på Kalle Anka på julafton :)
Blue-footed Boobies are dancing while the Albatrosses are trying to incubate their eggs.



Det var fantastisk snorkling! Tove hade med en undervattenskamera men hajarna och sjölejon hann inte fastna på bild :)
The snorkling was great but the sharks was to fast to get "caught"....



Lonesame George hälsade vi också på, han är nu mellan 80-90år! De försöker förtvivlat hitta en dam till honom vars gener passar så att han kan få ungar. Fast detta är en annan kompis som väger ca 300kg!! Riktiga urtidsdjur, jobbigt liv kan tyckas :)
We visited Lonesam George and they still hven´t found a suitable lady for him... But this is not him, just his friend, that weighs 300kg!



Sista natten med gänget, efter discot, stannar Tove och Petra för att kela med en uteliggare!
Everybody needs some loving care :)


Nej, jag och mina polare VILL stanna kvar här på Ambika!! Vår egna båt är så skitig ;)
No, I don´t want to go away, we like it much better here, on Ambika! Our own boat is so dirty ;)




Kommentarer
Postat av: Kapten Kristos

men...jäklar vad nice. Dit vill jag med

2011-06-19 @ 16:03:17
Postat av: Elisabet K.

Helt fantastiskt!!! U got mail!

2011-06-20 @ 17:39:02
Postat av: Tove

Jag saknar det som tusan! Sverige är inte alls lika kul, en sån lyckad och fantastisk resa vi hade. Tack snälla igen för allt!



Fair winds!

2011-06-20 @ 23:16:11
Postat av: Marie Holmqvist

Heeeelt underbart!! Det var där jag hade velat mönstra på, få se Galapagos... det får bli en annan dag, uppenbarligen. I morse sprang jag på er son i ett av våra rum, i en av våra sängar :O) Han var hemma och kollade på film i går kväll så det var inte sååå överraskande...

2011-06-22 @ 10:12:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0