Eljobb i Grenada - också!

21mar, Prickly Bay, Grenada (ett stenkast österut från True Blue Bay på södra Grenada)

Vart tog vinden vägen? Ända sedan vi ”landade” i Västindien i december har det blåst ”utav helsefyr”. Inte nu mera! De senaste tre dagarna har det varit helt vindstilla och luftfuktigheten ät runt 85%. Detta har inneburit att vi förlorat massor av vätska under det att båten storstädats… dvs vi har svettas i kollosalformat :), och varit tvungna (!) att ta en simtur med jämna mellanrum för att svalka ner kroppen.

Pizza! Vår kropp krävde pizza, så i lördags tog vi jollen till sailors bar (20min!) för att tillfredställa dessa lustar. Mmmmmm vad gott det var och hela ”settingen” var perfekt. Fullmåne, finklänningen på (lite ovärdigt dock, att ta sig i och ur jollen med lång klänning framför alla restauranggäster…), helt suverän pizza och underhållning i form av en stor italiensk kille på gitarr och en lokal liten dito på trummor. Reportoaren var synnerligen blandad men det bästa var ”O sole mio”, högt, så det ekade ut över havet. När vi ätit vår pizza och var i form för att ta en drink eller tre med andra sailors – då gick alla hem till sitt. Vaffövafföde, undrade vi.  Ja, ja, det var bara att styra kosan hem i glittrande fullmåne och spela – just det – Skitgubbe :)!

Elföljetongen fortsätter. Idag träffade vi den engelska elingenjören här i marinan. Efter två timmars ventilerande av vår installation och våra upplevda problem, rekommenderade han oss att installera ytterligare två solpaneler i targabågen samt att förbättra befintlig installation av solpaneler (som får alltför mycket skugga i nuläget). Alltså; Det långa med det korta är att vi har för lite inkommande el för att möta vårt utgående strömbehov.... Autopilot, kylskåp (x2 drar såklart massor i den här temperaturen), datorn, mitt jättemonster till PC, drar tydligen horder av ström, etc. etc. Vi kan bara beklaga att vi inte fått bra råd av försäljaren till vår utrustning. Tänk om han hade tagit reda på våra behov och gjort en realistisk uppskattning istället för ett ”snabbsälj”!

Okay, ingen mening att gråta över spilld mjölk. Nu jagar vi Nick som förhoppningsvis kan bygga en ram i rostfritt för två nya solpaneler (á 130W), på måndag kommer leverans av solpaneler till Budget Marin som vi kan köpa och elektrikern har lovat att hjälpa oss med kablaget. Allt detta till det facila priset av ?? SEK (uppskattningsvis ca 15 TSEK). Men i så fall tror vi att det är värt varenda öre för snart finns det inga marinor längre där vi kan få hjälp eller ladda upp våra batterier. Den spännande thrillern fortsätter (...i all oändlighet)!!!

Ikväll kommer besättningen på S/Y Felicia på ”drink i sittbrunnen”.  Det är Bosse, hans son och sonens kompis. De har redan läckt att på fredag är det ”fullt ös” här i Prickly Bay Marina, med live steelband och massor av sailors (hoppas de inte går hem kl. 22). Perfekt för oss och för Victor som ska landa här på Grenada imorgon efter att ha flugit i 17 timmar med superbilliga biljetter (!) från San Diego hit :O.




Lasse visar stolt upp sitt verk (han ser ut så då); en inbrottssäker Ambika. Fyra starka stålstänger kan sättas för ingången. Ingen kan komma in om vi inte vill...



...inte ens vågorna kan bryta sig in (bakifrån) genom denna fina plexiglasskiva för ingången!! Fiffigt va!



Kommentarer
Postat av: Jan Blomqvist

Hej på er

första gången jag är inne på er blogg en helt otrolig resa ni är på kommer att följa er nu när jag har hittat adressen märkligt att ni hade så mycket snäckor var den omålad?

Hälsningar från ett kylslagit skärgårdstad där snön fortfarande ligger

hälsa viktor när han kommer er

mvh

Janne

2011-03-27 @ 12:21:17
Postat av: lasse, erja & victor

Hej Janne! Vad kul att du hittat hit :) Jodå, vi hade målat botten med "västkustfärg" men pyttsan att det räcker här..

Tack för kylslagen hälsning och Victor hälsar tillbaka. Du med får hälsa!!

2011-03-28 @ 05:11:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0