Sri Lanka

11mar, Galle, Sri Lanka
 
 
Vilken härlig seglats och i rekordfart, bara sju dygn. Bästa "crossingen" ever! När vi kom fram var det en diger övning i myndighetsprocedurer. Tröttsamt men med hjälp av en bra agent (Windsor) gick det förhållandevis snabbt och efter drygt två timmar med besök av alla möjliga instanser (navy, customs, immigrations, security, agent.) var vi klara. Vi ligger vid en stenkaj, för den flytande pontonen vi tänkte ta hade ingen koppling till land utan man skulle använda sin jolle! Vildhundarna bevakar oss med hungriga men snälla ögon och vi kan inte låta bli att kasta lite mat till dem...

Idag blev en fullspäckad  dag. Vi var tipsade via noonsite om guiden Ekka så honom ringde vi och bokade möte. Det visade sig vara bingo, en fantastiskt fin och glad kille (på 40 år:) med ett stort hjärta. Han körde oss till oliks platser i Galle hela dagen och på kvällen åt vi middag hemma med hans fru och tre barn. I övermorgon ska vi bege oss på turistresa i dagarna tre, arrangerat av Ekka. Spännande!

***
It was truly the best crossing we have made - ever! Great seven day sailing and steady E to NE winds from 30 to 9knots mostly. No squalls and just one rain shower. The current was with us with 1knot allmost all the way. Great!
We used the agent Windsor and that was helpful. Our guide Ekka is a very nice guide and today we were invited to dinner at his house. Sri Lanka is, fo far, an exciting experience :)




First up to 30knots wind and the sailing was fantastic!
 
 
A nice tuna..
 
 
..and a halv tuna...!! He suddenly stopped fighting and then we understood why!
 
 
The genaker was up for days in a row!
 
 
The sky was spectacular, especially at dawn.
 
 
Then come a water sprout but luckily it did not hit the sea!!
 
 
Galle! The navy was the first to board Ambika.
 
 
One who wanted to board Ambika. At least she wanted some of the good food we ate :)
 
 
 
Ekka with his Tuk Tuk and the Sri Lankan flag
 
 
Jipeeee!!!!!!!!!!
 
 
Rice fields
 
Tea tasting at the tea factory. White tea, who has heard of that??!!
 
 
Finally dinner - a very good chicken curry and moore - at Ekkas place :D
 
 

Kommentarer
Postat av: Jan-Anders

Grattis till en underbar seglats. Man längtar tillbaka till livet ombord.
Hälsa Otto
Jan-A

Svar: Hej JanA! Ja, ni skulle varit med, helt otroligt bra segling. Vi tänker på er :)
erja Ödmark

2013-03-12 @ 06:03:13
Postat av: Urban o Cricco

Måste kännas härligt att vara tillbaka på sjöbena igen, eller hur? Det låter så underbart med överresan från Langkawi till Sri Lanka att man nästan(!)avundas er. Här kör vi skoter på havet och njuter av en varm och skön sol som stannar kvar allt längre om dagarna. Nu är bästa tiden i Norrbotten - vårvintern:-) Vi ser fram emot nya härliga berättelser som hela tiden är så roliga att läsa. Kramar i massor, Skepp o'hoj!!!

Svar: Det kändes jättebra att få göra en så fin segling att börja med i alla fall :) Nu ska vi upptäcka Sri Lanka på utflykt i fyra dagar, spännande! Kram
erja Ödmark

2013-03-12 @ 09:30:15
Postat av: Marie Holmqvist

Nu ser ni ut att vara i ert rätta element igen! Så skönt! Härligt att allt gick så bra på resan över!!! Så spännande att upptäcka Sri Lanka en stund innan nästa tur!!! Skulle gärna varit med och testat lite teer bl.à... Snöigt i Stockholm.. :0( Hälsa Otto så jättemycket!!! stor kram!!

Svar: Hej tjej :) Ja det var en kanoonsegling, den skulle ni ha gillat! Otto sjöng vackert för oss när vi kom fram. Vi kollar in teer för er också. White tee var en ny bekantskap... Skulle det inte vara vår hemma by now??
erja Ödmark

2013-03-12 @ 21:03:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0