Ännu ett steg närmare Kapstaden

26nov, East London, Sydafrika
 
Igår blåste det så hårt att vi stannade ombord hela dagen och bara mumsade godis, spelade skitgubbe och Wordfeud (sittandes med en smartphone/iPad i vardera ändan av salongen :)
 
Nu säger prognosen att det är dags att göra klart skepp inför avresan imorgon och vindarna ser bra ut hela vägen till Mossel Bay (fast inte längre). Vi är minst tre skepp, som lastat med proviant inför seglatsen på bara ca två dygn, seglar iväg; Svenska S/Y Tina, norska S/Y Frida och vi. En skandinavisk tropp helt enkelt. Finska S/Y Melina ligger före oss i spåret, danska S/Y Dana ligger lite efter. När vi sammanstrålar kommer den nordiska flottan att vara komplett :)

Elisabets brorsdotters man, som är en äkta sydafrikan och tillika hotshot på Maersk varnar oss för många valar på vägen.... skarp utkik gäller :)

Om ni vill följa oss på resan via vår AIS kan ni t.ex göra det via nedanstående länk och skriv "ambika" på vessel name. Tack Otto för tipset. Ambika står med "(SE)" efter namnet.
http://www.marinetraffic.com/
 
 
They have a strange way to moore yachts in East London. In the middle of the river they (the Yacht Club) have put a long line with bouys where the boats are tied up in the stern as well as in the bow, one after another.
But tomorrow East London is history as we´ll move on to Mossel Bay and we are told to have a close look out for whales as it is expected to be plenty of them on this route...
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mary af Rövarhamn

Håller tummarna för er. Men överväg att gå direkt till Simon's Town om vindarna tillåter. Det ska blåsa rejält från ost på måndag och då är Mossel Bay tydligen ingen höjdare ... /Linda

Svar: Tack, men det gick inte :( Vi blev fast i Mossel Bay och som det ser ut - i över en vecka!! Suck! Såg att ni rundat Det Goda Hoppets Udde, GRATTIS och till att ni igen vunnit pris för er fina blogg !!!!!
erja Ödmark

2013-11-26 @ 23:04:40
URL: http://www.symary.com
Postat av: Cricco o Urban

Jaha, då kom På Kryss i brevlådan. Inget märkvärdigt med det egentligen, MEN så slår man upp den och vad hittar man väl där? Så roligt att läsa om er i ett fint reportage med fina bilder - min/vår eloge!!! Segla nu lugnt och sakta vidare tills ni kommer till slutdestinationen för den här gången. Här har vi vår flera plusgrader samt i går ett häftigt ösregn. Kramar U+C

Svar: Vad kul att ni gillade artikeln. Madagaskar är värt att skriva om, väl värt att besöka, inte minst som seglare! Vi har just kommit till Mossel Bay och det ser ut som vi blir kvar här ett bra tag..... inte ett enda bra väderfönster i sikte på en vecka...
erja Ödmark

2013-11-27 @ 16:39:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0