Semesterpotpurri

 
Ojojoj vad härligt det är med semester från semestern. Släkt och goda vänner har vi träffat lite varstans i vårt avlånga land.... nedan glimtar från några höjdpunkter (utan inbördes ordning). Och äventyret väntar om hörnet.
Livet är bara underbart att leva!  
 
LIFE IS GREAT!
 
 
Grillning i Elisabets i fina nya stuga i Herräng. Nästan PÅ havet ligger den. Lunch med syster Lena och vännen Uffe innan.
 
 
Vännen Ingvar bjöd på otaliga, och alltid lika uppskattade, middagar och luncher i sin stuga i Björnrike. 
 
 
Urgod tjälknöl hos Kjell och Eva  i Borgsjöby nära Sundsvall. Här på utflykt till deras sommarstuga några mil bort.
 
 
 
 
Samling och middag i Rislands jaktstuga i Klövsjö med de delar av "S6 järngäng" som huserar i Björnrike/Klövsjö. Här i kvällssolen under tallen som vill vara en ek :)
 
 
Eva och Lalle, stolta ägare till sitt nya hus i Måsholmen. Utsikt mot havet i alla vädersteck (nästan).
 
 
Mumsig middag hos Karin och "Häggis" i vackra sommarhuset i Sandviks väddö
 
 
Bror med familj, mor och hela tjocka släkten i Skummeslöv (nära Båstad) med grillning och sandstrandspromenad i sanddynerna.
 
 
 
Mamma och Ingvar på Tjörn. Vilken utsikt! Det lär ska finnas vissa likheter mellan mor och dotter :)
 
 
 
Visit hos Uffe och Aggie i Enköping med gräddtårta och jordgubbar....
 
 
 
 
Mamma, Elsie och jag reste till Skagen med Stena Line och roade oss kungligt under några dagar i stålande väder. Kultur, cykelturer, sandstrand (grenen) och god mat i stora lass. Ingen av oss hade varit där innan - och det kommer att bli fler gånger!
 
 
 

Sonfjället i Björnrike

En dag i Björnrike
 
Vi var jätteduktiga (tyckte vi själva) när vi efter nio års boende i Björnrike äntligen treckade upp på Sonfjällets topp, 1250m.ö.h. I alla fall nästan. Det saknas fortfarande 30m för att säga det :)
En otroligt vacker dag lyckades vi pricka in, vindstilla och klart och med bara ett björnmöte (skojar!).
 
 
 
 
 

Fjälliv

 
 
08jul, Björnrike (Bear Kingdom), Sweden
 
Hela kroppen värker. Vi har inte arbetat så hårt med kroppen på länge, att röja sly och flytta virkeshögar kräver verkligen sin tribut. Resultatet låter dock inte vänta på sig. Den lilla skogstomten runt huset är nu fri från miljoner tallskott och allsköns oönskat grönt. Kvar är ljung, blåbärs- och lingonris och fjällgräs. Vackert så!
 
Nu återstår att måla grunden men annars är allt fortfarande fräscht - efter nio (!) års användning, otroligt vad fort tiden går!! Vi njuter av den friska (ibland överfriska) svenska sommaren. Det är tre år sedan sist och det är bra att få lite perspektiv och distans på saker och ting. Nu uppskattar vi den nordiska sommaren ännu mycket mer än tidigare. Bra det, för nu är det "bara" två år kvar av vårt megaäventyr.
 
I början av Augusti återvänder vi till Ambika och styr henne mot norra Madagaskar. Spännande!
 
 
Björnrike i sommarskrud;
1. Sånfjället har bara några enstaka snöfläckar kvar. Innan vi åker härifrån ska hon bestigas :)
2. Backen utanför huset känns ganska lam, tänk på vintern swischar man ner här i full karutta. Nu är det rävarnas tillhåll och igår matade vi en av ungarna nästan från handen.
 

RSS 2.0