Planerna tar form

Lagos, November 2016
 
Allt mer tyder på att en Grand Banks ligger utom räckhåll för oss. I alla fall om vi ska ha en rimligt ny båt, eller rättare sagt en båt med en motor som inte gått alltför långt! Just nu står ju dollarn rekordhögt också - hur nu det kan vara möjligt i dessa orostider i USA..........
 
Det lutar istället åt en Trawler Mainship 400 och det finns flera till salu i USA. En del av dem har redan gått loopen. Ju mer vi läser om The Great Loop, desto mer intressant verkar det vara. I bästa fall startar vi från USA till våren och sedan får vi se om det blir hela sträckan eller om vi delar upp den. 
 
Det finns massor av valmöjligheter på rutten och många sidovägar man kan gå in i... Var vi börjar beror på var båten vi ska köpa finns.
 
Vad hon ska heta? Kanske M/S Ambika II Esperanca :)
 
 
The Great Loop Routes
 
 
En Mainship 400
 

På havet igen

... fast inte på Ambika, som är såld och ska göra ännu en världsomsegling med ny besättning.
 
Nej, nu sitter Lasse och Otto på böljan den blå på väg från Lagos till Las Palmas på Kanarieöarna, en seglats på ca 3-4 dygn. Det är Lasse (Hedman) och Anne som har fina S/Y Sandvita som ska segla ARC först till Västindien och sedan delta i World ARC. En världsomsegling på 18 månader!! Hatten av! Ska bli spännande att följa dem på Facebook.
https://www.facebook.com/SYSandvita/?hc_ref=SEARCH
 
Den fem man starka besättningen; Lasse, Anne, Otto, Abbe och (min) Lasse har sagolik tur med vädret. På natten innan avresan vände vinden 180 grader och ger Sandvita medvind hela vägen dit!
 
Vi två sjömanhustrur, Pirjo och jag får snällt ta flyget dit och välkomna Sandvita. Kanske kommer vi också att stöta på en trevlig skoaffär eller två därnere. I alla fall kommer deras Gambas al ojo smaka ljuvligt :)
 
 
 
Skeppet
  
 
  
 
 
 
 
 
Kaptenen visar tummen upp för "Fair Winds"
 
 
och iväg är hon ur Lagos trygga hamn! 
 
 
 

RSS 2.0