Örnen har landat!


Igår, den 09 december kl.1430 Caribbean time, landade vi på den vackra ön Antigua, på Jolly Harbour Marina.
VILKEN KÄNSLA att få fast mark under fötterna efter 18 dagar på ett gungande hav. Plus ytterligare 6 dagar om vi räknar med sträckan från Kanarieöarna till Cap Verde. Vår Atlantöverfart tog med andra ord totalt 24 dagar!!
Framöver ska jag försöka beskriva resan, men inte nu. Först ska vi städa och och komma i ordning (säger den sanna Lutheranen :D).
Fast en sak är vi i Ambikas besättning eniga i; det är att det är inte många som har korsat Atlanten i återkommande stiltjebälten och kryss i svag vind mot Västindien.
Så här ser den råbarkade besättningen ut efter 18 dagar på Atlanten (och vi är fortfarande goda vänner, kanske ännu bättre än förut :D)
Gissa om den första frukosten smakade mumma....

Kommentarer
Postat av: Jan-A

Underbart att höra från er igen. Vi har undrat var ni tog vägen. Ni har ju alltid slör eller läns och ca 6-9 m/s. Så vi hade räknat ut att ni skulle vara framme för flera dagar sedan. Härligt måste det dock har varit och vi är så avis. Vi syns snart på andra breddgrader och ett något annorlunda klimat.

Jan-A

2010-12-10 @ 22:08:01
Postat av: Totte

Hej! Instämmer med Jannes inlägg ovan. Vi har ju alla undrat vart ni tagit vägen! Jag hade oxå räknat med att ni skulle se land för flera dagar sedan.Njut nu av Antigua innan ni sätter kurs norrut. Här hemma är det kallt! Jag kan inte minnas en så snöig och kall "förvinter" som denna.

Hör av er när ni kommer "hem"!!

2010-12-10 @ 23:32:38
Postat av: Eva och Hasse

Hej !



Va härligt att ni är framme !

Vi räknar med överfart efter julhelgen.

Eva o Hasse på Ursa Minor i Las Palmas

2010-12-11 @ 11:09:14
URL: http://[email protected]
Postat av: Victor Petra & Ellen

Så coolt att ni är över !! vi saknar er här hemma i kylan! Snart är ni ju här, mindre än en vecka kvar nu.

2010-12-11 @ 15:05:50
Postat av: lasse & erja

Hej alla glada! Ja nu har vi kommit ikapp och marken har slutat gunga under våra fötter. Här är havet verkligen turkost och människorna har ett (helt) annat tempo och svaj i gången - häftigt! Snart är vi hemma i snösvängen med lite blandade känslor, fast vi saknar alla närs och kära. Stor kram och det är underbart att ni har saknat oss och info på bloggen!

2010-12-11 @ 15:25:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0