Äntligen på väg söderut!

20 juli - Inverness - via Loch Ness - Fort Augustus (46 nm)

För första gången sedan Göta Kanal går vi söderut, tjohoo. Värmen, here we come!
Nu lämnar vi Inverness och jag kan ju säga efter en dag på shopping (utan Lasse) att Skottinnornas klädsmak och min, är mil ifrån varandra :D.
Förhoppningsvis är nu HF radion fixad. Tydligen var installationen undermålig och bl.a. nya kraftiga kablar har ersatt de gamla klenare. Vi har också fått en lektion i hur man laddar ner väderfiler via HF (Grib files) men det gick bara att fixa (koppling till modemet) via Petras urgamla PC som har XP. Alltså; datorer och elekronik är fortfarande rena lektugan (fy Microsoft).

Idag har vi gått igenom 5 slussar och 2 broöppningar före vi når Loch Ness sjön. Kaledonian Kanalen är av samma konstruktion som Göta Kanal och von Platen var tydligen här på studiebesök då bägge kanalerna byggdes samtidigt. Här ärlLite annan kaliber på slussningen. Här börjar de senare, arbetar långsammare, stänger för lunch (!) och slutar tidigare. Ibland går det så långsamt så klockorna nästan stannar. Kanke är man arbetsskadad trots allt :).

Loch Ness är obebyggd, svart och djup, bara 20m från land är det 80m djupt och runt om höga berg (ankring här är inte att tänka på). Som vanligt har vi med oss kallfronten med tillhörande regnskurar, vi testar biminitoppen (som är tänkt som solskydd) som skydd för regnet istället - funkar bra! Nessie ser vi inget av :(

Så fort regnet slutar ska vi ta en repa på byn och troligtvis blir det en Skitgubbe innan läggdags.

Vidare
Närplanen är: Oban (whiskey-trakter) - Dublin - Cork - (Biscaya) - La Coruna



Steve fixar HF-radion...



....Pete fixar vatten...



...och de gamla går till pubben!!!!



Loch Ness i all sin outgrundliga skönhet.


Kommentarer
Postat av: grodan

Ohoj, ja jisses vad häftigt att kunna följa era öden och äventyr (mest äventyr).Kul skrivet med roliga bilder och kommentarer. Längtar förstås redan efter att få mönstra på någonstans efter rutten, var står än så länge bara skrivet i stjärnorna. Puss på er så länge!

2010-07-21 @ 18:29:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0