Göta Kanal till Motala

Söderköping
Vi möter upp Dick, Elisabeth och syster Lena i Söderköping, som visar sig vara en otroligt gammal och välbevarad stad med trånga gränder, gammal bebyggelse med så  söta hus att man nästan kräks. Vi äter middag med Christer Stening och hustru Katarina som bor i Söderköping och de blir våra ciceroner runt staden.

Så börjar slussningen
Strul innan man får rätt på alla tampar och hur de ska dras och varför, samtidigt som man bekantar sig med slusskompisarna och hur de tänker och agerar i slussarna. Snart blir det rutin och alla vet sin plats och kan sina procedurer. Sen blir det nya konstellationer i slussarna... och tyskarna vet att ta för sig. Sista kanaltrappan före Motala och vättern gjorde vi på rekordfart, 32min, vattnet forsade vilt om fören. Lasse utmanar alla att bräcka rekordet (ni känner ju Lasse)!!
Solen skiner på oss fast det är kallt fortfarande. Efter två dagar från Söderköping landar vi i Motala där Elisabeth och Dick överger skeppet.

Stuvning ombord
Fortfarande inga krokar. Tänkte leta vidare i Göteborg när vi lägger till vid Lilla Slussen. Marie Louise saknar jag djupt och tänkte skeppa över henne till Tjörn som stuvningexpert :D
 

Kommentarer
Postat av: Jan-A

Lilla Slussen???? Var ligger det???

Nära Lilla Bommen, eller ???

2010-06-24 @ 12:14:05
URL: http://ambikasailing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0