Häradsskär och Kapten Kenneth

Vi hälsar på ännu en kapten, denna gång Sjökapten Kenneth, barnfödd på Häradsskär i Gryts skärgård, som också är en oas i Östersjön. Fyrvaktare och lotsar var bosatta här och elektricitet fick man inte förrän 1964! Fyren är en typisk "Heidenstamfyr" och byggdes 1863. Sägnen säger att flickebarn las ut i skogen efter födseln för de var inte starka nog att bidra till det hårda livet pål fyröarna... hmm. 
Fast det känns avlägset idag när Kenneth bjöd på nyrökt ål, snaps och en kall öl i solen på verandan. Då leker livet och jag känner mig stark!

Kallt, det är allt! Ett beskrivande citat av Tage Danielsson när han skulle beskriva Sverige.... så sant som det är sagt, tur att vi far söderut!

Fortfarandre kaos i båten! Fast lite mindre än förut. Behöver man arton par skor måntro..!? Sladdar till olika elektroniska pryttlar överallt, måste hitta bra påsar/lådor som vi kan stoppa dem i :D. Vi har också köpt en liten bokhylla och några tidningsställ för det finns inget sådant i Ambika nu. Varför finns det inga krokar i båtaffärerna??? Vi letar förgäves efter praktiska (och ursnygga) krokar att sätta på skotten för upphängning av kläder. Snart går jag till en köks- och badrumsaffär och letar. Problemet är bara att krokarna måste vara av bra rostfri kvalitet för att hålla i saltare och fuktigare breddgrader.. Tips mottas gärna :D

 

Kommentarer
Postat av: Elisabet K

Häradsskär väcker glada minnen....... Ta det lugnt i kanalen!

2010-06-21 @ 13:42:32
Postat av: Marie-Louise Risland S6

Hej!

Det känns mer och mer som om jag skulle ha varit med i planeringen och stuvningen av båten!(suck, man måste vara med överallt för att det skall fungera) Ja, ja ni får skylla er själv när ni inte tar kontakt med expertisen! Vi saknar er så och kan inte fatta att ni har åkt iväg!!!Många skor är ett måste även på en båt man vet aldrig var man hamnar eller vem man träffar! Ett tips är att låta Lasse knåpa ihop några krokar av en snygg tamp och fästa på skotten, de tål både salt och annat / Många kramar från Marie-Louise och glöm inte flytvästarna (för de har ni väl med!!?)

2010-06-22 @ 15:55:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0