Vänern & Göta Älv

26jun. Helt otroligt, det är nog inte meningen att vi ska segla. Vänern ligger blank som ett oljigt dansgolv (!?), inte en ända vindpust.

Nåja vi tuffar vidare och tänkte lägga till i kvällningen i Vänersborg men vi missade den enda gästhamnen som fanns och kom in i en stöm av slussningar och broöppningar - det gick bara inte att hejda skeendet - och det fanns inga bryggor för fritidsbåtar inne i Vändersborg eller Trollhättan. Kl.0130 fick vi äntligen parkerat framför en sluss efter att ha passerat även Trollhättan....
Nästa dag: Slussarna i Trollhättan och Lilla Edet (sammanlagt 6st á 8-9m höga) gick lugnt och sansat och vi gled ut på havsvattennivå igen.

I Lilla Edet kommer Affe flygande med en SK16 och gör en flyguppvisning för oss. Vi blir lyckliga och stolta, Lasse fick ståpäls! Tack Affe!! Tyvärr fibblade jag med kameran så några pangbilder blev det inte...

Nu är vi framme till Göteborg, min barndomsstad, och ligger vid Lilla Bommen i strålande solsken och med stolt akterförtöjning vid operahuset. Här ska vi se Götheborg, som anländer i morgon, träffa bror Tim med familj och Elsie innan vi far vidare till Tjörn. Avenyn, here we come!!! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0