Icke nu - men (nästan) nu!

07nov, Las Palmas

Tiden har bara rusat iväg. "Imorgon ska bada och sola" säger vi nästan varje morgon. När kvällen kommer har vi varken solat eller tagit ett dopp... Nu blir vi inte mer klara!

- Strömmen är som den är, vi får helt enkelt klara oss med att starta båtmotorn en stund varje dag för att klara elbehoven (trots att vi bara får ha ETT kylskåp igång). Vi har satt byglar högt och lågt och med dem kan vi binda fast saker som inte ska flytta på sig helst vid hårt väder. Större batterier till Acern (Lasses miniPC) fanns inte att uppbringa här, fick vi veta när vi äntligen letat rätt på återförsäljaren!!! Idag har vi har stuvat undan saker som vi inte behöver och städat och gjort "rent hus" och...

...IMORGON blir vi fulltaliga! På onsdag räknar vi med att segla iväg till La Gomera (ca 100nm) och efter någon dag där vidare till Cap Verde (ca 800nm). Vi har beslutat oss för det nu därför att (enligt många seglare) är orkansäsongen ännu inte över och då är det mer säkert att gå så långt söderut som Cap Verde. Och så har vi ju tagit Gula Feber vaccinet och det måste vi få valuta för. Tyvärr finns det tydligen Dengfeber också på de södra Cap Verde-öarna, men dit ska vi ju inte :)

Inte blir man slankare av att äta en jättestor hamburgare med strips OCH cocacola - som vi slängde i oss idag - men väldigt gott är det!!!

Nu vill vi verkligen iväg!!!!!!!Ca 100 båtar på svaj och ca 300 inne i marinan... och flertalet av dem ska korsa atlanten - intet är som väntans tider :D...kan vi inte åka snart!!! Bilden tagen för en timme sedan, kl.2200 den 7nov...


Kommentarer
Postat av: Cricco o Urban

Hallojsan på er sjöbusar.

Ta det nu lite lugnt. Nog hinner ni över Atlanten i god tid innan Björnrike väntar. Elisabeth har ju dessutom tränat så till den milda grad att ni kommer att känna er som småskitar i jämförelse, så hon tar väl över hela klabbet och då kan ni ju vila och ha det bra under tiden. Vilken drömsegling - drink före middagen o.s.v.

Allvarligt talat - NU är det ju snart äntligen dags. Vi var ute i lite väl god tid för ett antal veckor sedan i tron att det då bar iväg, men nu så verkar ni vara färdiga.

Det bästa verktyget trots allt är huvudet, så använd det med förstånd. Då kommer allt att gå som en dans över böljan den blå.

Vi mår bra och i morgon kommer snön - säger dom. Samtidigt står vi i startgroparna för höstmässan. Det blir en övning för Urban. Även om han mår bra, så har han kraftiga sviter efter behandlingen, men skam den som ger sig. Hälsa Veronika (visst var det så hon heter pingvinen) och kram till er alla atlantfarare.

Cricco och Ubbe

2010-11-08 @ 22:20:46
Postat av: Jan-A

Hej,Jag tänkte vänta med att önska lycka till på färden tills imorgon men ni går kanske iväg så tidigt så att jag missar detta.

Jag/vi hoppas ni får en härlig upplevelse och segling och ser fram emot att få alla detaljer berättade till Jul i Björnrike.

Ta hand om er !

Jan-A2010-11-09 @ 08:28:20
Postat av: Eva och Hasse

Hej Erja och Lasse !Vi ligger nu i Rubicon,oj vilken fin marina !

Vi har tagit drygt 1 vecka på oss från Las Palmas.

via Morro Jable och Gran Tarajal. Vi ankrade några dagar i Papagayo,strax utanför Rubicon, ett fantastiskt ställe med underbara stränder och gångstigar på bergen ovanför.

Vi räknar med att vara tillbaka i Las Palmas runt den 16-17 nov. Lycka till på överfarten !!Vi kommer efter i slutet på december ! Eva & Hasse

2010-11-09 @ 11:14:50
URL: http://sailingursaminor@wordpress.com
Postat av: lasse & erja

Hej Cricco och Urban! Lycka till på båtmässan och vad bra att Urban kryar på sig! Vi tar hand om Veronica på överseglingen, vi lovar!!

2010-11-11 @ 23:37:49
Postat av: lasse & erja

Tack Jan-A och vi ses snart. Hälsa alla och gratta Alexander för avslutade studier!

2010-11-11 @ 23:39:25
Postat av: lasse & erja

Hej Eva och Hasse! Vi ser fram emot att träffa er "på andra sidan atlanten". Må gott!!

2010-11-11 @ 23:41:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0