Vår sista utpost i Europa…


10nov, San Sebastian, La Gomera
(28.05 N, 17.06 W)

Gastarna kommer

Så kom Dagen D (08nov) när gastarna för atlantöverfarten kom till Las Palmas!! Elisabet och Krister anlände i måndags, glada och med var sin pyttelilla väska som skulle räcka ända fram till 16 december (då allas våra flyg avgår från St Martin till Sverige via Paris). Vi firade ankomsten med Champagne (tack Victor :D) och som grädde på moset kom Kjell Edlund (glad flygkapten från Skärgårdsstad som hade begärt en flygning hit för att träffa oss) till Ambika och ytterligare en flaska bubbel öppnades (och dracks ur). På kvällen gick vi alla till en fantastisk Canarisk restaurang som specialiserat sig på kötträtter. Så otroligt gott och mycket (jag fick doggybag med mig hem), 1000 tack Kjell som beställt bord på denna lokal och för en supertrevlig kväll!

Vi vilade inte på hanen utan redan vid lunchtid nästa dag (efter att Krister köpt ett par badbyxor, bra att ha grej) drog vi upp ankaret (lite tunga i huvudet) och drog iväg och seglade till Puerto Mogán i Södra Gran Canaria (igen). När vi kom dit blev vi bjudna på Dry Martini i supervackra glasglas (vill ha sådana!) hos Pär och Nina i S/Y Osophine. Plötsligt hände det - vi fick en mycket efterlängtad diskborste av Nina som visste att det inte fanns att köpa här (hur gör spanjorerna kan man fråga sig…). Det blev många glada skratt innan vi skildes åt och gick till krogen för att smörja kråset med en fiskmiddag i hamnen.

Före frukosten nästa dag drog vi vidare via södra Teneriffa till San Sebastian på La Gomera (ca 75 nm). Elisabet och Krister är redan varma i kläderna och har handstyrt långa stunder för att lära känna Ambika. Vi kom fram i mörkret och lade oss utanför en annan segelbåt.

La Gomera
Här ska det sista bunkras inför överseglingen – all färskmat, grönsaker, frukt, ägg, etc… It´s gone be tough att få plats med allt :D. Fast nu ska vi ju ”bara” till Cap Verde i första steget, 800 nm, ca 6 dygn på havet.

Solen skiner, det är 28 grader i vattnet och lika mycket i luften (minst) och det är väldigt vackert! Imorgon eftermiddag/kväll far vi iväg över Atlanten, etapp 1!!! :D :D :D :0.
Två glada sailors anländer till S/Y Ambika. Ojojoj vad Lasse och undertecknad kan "pilla ludd i navelen" nu :D
Kjelle kommer också och det blir en glad kväll med mycket och gott vin och blodiga biffar :)Elisabet styr med van hand och Krister blickar ut över oceanen... sedan blir roller de omvända :D
I La Gomera är det vackert som bara den - fast vi endast har sett marinan hitills!Kommentarer
Postat av: Muche

Ta hand om min älskade mamma nu :-) Tänker på er alla på det stora havet.... kraaaaaaaam!!

2010-11-11 @ 12:47:42
Postat av: lasse & erja

Hej Muche!! Du kan tro att vi ska ha kul OCH ta hand om varandra :) kram tillbaka

2010-11-11 @ 23:29:00
Postat av: Christer Fosseus

Ha det så bra! Party ikväll med micky och Barbro och grannar. Varmt och soligt. Have Fun and dont fall in the drink!

2010-11-12 @ 13:56:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0