Från Lanzarote till Gran Canaria via Fuerteventura


20okt, Las Palmas, Gran Canaria

Lanzarote och Fuerteventura
Sista natten med gänget i Lanzarote; med Pekka (vaktmästare i bl.a. Skärgårdsstadsskolan!!) och Barbro på långsegling med sin L32 samt Nina och Pär på S/Y Osophin. En kvällsdrink före maten blev flera drinkar, test av HF och middag ombord på Ambika :D!!

Sedan iväg längst Fuerteventura, en ö som var ”sådär”, tycker vi. Brant och ogästvänlig kust med få mysiga ställen att ankra/förtöja båten. Kanske blev känslorna förstärkta av att vi fick gå motor långa sträckor (ingen vind), mulet med någon regnskur och den akuta bristen på fisknapp i Lasses metspö! Två övernattningar gjorde vi i alla fall på Fuerteventura.

Mot Las Palmas...
Överseglingen till Las Palmas på 57nm var helt ”outstanding”! En frisk bidevind och solsken hela dagen. Vi behövde inte ens röra skoten under hela överseglingen. Hamnplats i Las Palmas går inte att få pga. av ARC-Rallyt (med 250 båtar) som utgår från Las Palmas. Men vi hade sån enorm tur (alternativt har Lasse en helt oemotståndlig charm) att vår bryggranne i Rubicón, Pablo Ramirez Rodriguez, även äger en hamnplats på den ytterst schangdobla (?!) Kungliga Marinan ”Real Club Nautico” i Las Palmas som vi får låna under några dagar!!!!

I Las Palmas ska vi:
1)  Plocka upp Victor och Petra som ska segla några dagar med oss :D
2)  Köpa nya batterier då våra superfina (och superdyra) AGM-batterier är slut efter 6mån – de ska hålla i tio år.. Vi ska reklamera dem.  och det går nog bra för vi har köpt dem av Martin på Sundwind Energi (som ska gasta på Ambika i Panamakanalen) tillsammans med vind och solgeneratorer som funkar superbra.
3)  Höra oss för om vi kan köpa och installera en vattengenerator här. Har ni tips på vilken typ som är bäst så kontakta oss hemskt gärna!!!
4)  Njuta och kolla runt (det var 40 år sedan jag var här och 35år sedan Lasse flög på Las Palmas)
5)  Gå på ”Sailors Bar” och träffa långseglare från alla länder samt äta på ”Glada Grisen” (fast på Spanska)
6)  Fortsätta förberedelserna inför Altantseglingen så att det mesta är klart när gastarna Elisabeth Kollstedt och Krister Halvars kommer den 08nov....
Från vänster; Långseglande Pekka, Barbro, Nina, Pär och yours sincerely i RubicónÖverfart från Fuerteventura till Las Palmas (57nm). "Charlie" styr och Lasse pillar ludd i navelen :D


Kommentarer
Postat av: Karin E R

Hej vänner

Jag ler varje gång jag ser era leenden. Såå härligt ni ser ut att ha det :) Jag kommer hålla andan när ni seglar över den långa delen.

På Lanzarote hade jag en av mitt livs värsta skräckupplevelser. Det tar säkert en hel drink att berätta, så det tar jag när jag kommer ;)

Här är regn och rusk och mörk och kallt toppen för en brasa alltså. Skippar springrundan och tar med barnen till badet istället

Stora feta kramar

Karin E R

2010-10-24 @ 13:33:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0