Gran Canaria medsols

25okt, Puerto de Mogán, Sydvästra Gran Canaria

Äntligen lite kontakt med "nätet" igen.. Sitter i bar i Puerto Rico, dit vi tagit buss (med risk för våra liv längst de kurviga vägarna 100m över havet och med bara 50cm marginal till KANTEN) från Puerto de Mogán för att höra med elexperter i denna marinan... mer om detta senare.

Las Palmas

Vilket strul! Ström ombord  är ingen enkel match! Nu har vi fått köpa fyra nya batterier (av den gamla vanliga sorten, inte gel) och installerat dem. Det är ändå inte bra, något är knas... Våra båtvänner Eva och Hasse hjälper oss då Hasse har jobbat med batterier på FMV. Toppen! Strömthrillern fortsätter alltså…

Victor och Petra kom efter att ha klarat en 20-min connection i Barcelona, bra för konditionen, well done!! De stannar i fyra dagar, sedan måste de tillbaka till plugget. Första dagen bad på Playa de las Canteras och kika runt på Las Palmas medan vi (läs Lasse) kämpade med strömmen ombord…

Las Palmas - Arguineguin

Dagen efter seglar vi iväg ca 36nm till södra ändan av Gran Caranaria, förbi Maspalomas till en liten by som heter ”Arguineguin”, där vi ankrar för natten. Där solar vi, badar och jobbar med att göra rent undervattenskrovet. Toppen, tack barnen! Det ”costar mucho” att ta upp båten för rengöring och nu slipper vi det till dess vi kommer till Västindien!! Lasse rotar lite i marinans sopconteiner (!) och hittar ett däck som vi tar med oss. Däcket ska konstrueras till ett släpankare, att användas vid hårt väder….

Arguineguin – Puerto de Mogán
Tredje dagen går färden vidare västerut 7nm, till Puerto Mogán, som är en urmysig marinaby med sandstrand, klippor, restauranger och butiker. Vi får inte plats här heller (pga av ARC-rallyt) så vi lägger oss för ankar utanför; solar, badar och tar jollen till byn och äter glass. Här stannar vi ytterligare en dag för sedan ska taxin ta Victor och Petra härifrån direkt till flygplatsen….

 

Tack Senor Pedro Rodrigues Ramirez för inbjudan att låna din plats på Real Club Nautico i Las Palmas!! Wow!Så dyker de upp, mitt i natten, för att vara med i fyra dagar :D. Det är sanslöst kul när barn kommer på besök!Bild tagen från Ambika, där vi ligger och guppar på svaj vid Puerto Mogáns playa (t.h.) och marina (t.v.), mitt bland diverse fiskar (som inte vill nappa).Städdag ombord (?) på Ambika; Victor, Lasse och Petras högerben i bild.. själv pillar jag ludd i navelen (gammalt wikströmordspråk!)


Kommentarer
Postat av: Marie Holmqvist

Elproblem är tydligen inte att leka med... ja, ja nåt´ ska ni väl ha att pyssla med. Men det klart, det hade kanske varit trevligare att helt enkelt putsa och feja med båten och veta allt det vitala funkar. Det ordnar sig säkert, som med allt annat... Här myser vi i höstvädret, intet nytt på väderfronten. Börjar bli lite tjatigt att mala på om mörker, regn och kyla. Det kommer att vara ungefär så här i 5 månader så nu behöver jag inte upprepa det mer.. :O) Problem med att välja bikini har inte jag... snarare vilka mammelucker eller långkalsonger jag ska ta, hmmm de i leopardskinn eller mina hemstickade... ;O) Snart kommer ny besättning, önskar jag vore en tredje som skulle haka på... En annan gång... Take care!!

2010-10-25 @ 21:43:06
Postat av: Claes Hjertman

Hej på er!

Som vanligt kul att logga in och se var ni är någonstans. Ser att ni varit i Arguineguin. Därifrån utgick vi när vi seglade över 1986. Fina minnen från veckan vi låg där. Hoppas det löser sig med elproblemen. Själva gick våran radio sönder dagen efter att vi lämnade Kanarieöarna. Vi kunde lyssna men inte sända. Så är det i båtlivet, alltid något som måste fixas. Dessutom så hade någon halvägs, eller så var det disken , råkat slå på vattenkranen(vippkran) så att hela vattentanken tömdes. Dock hade vi ett stort antal vattenflaskor i reserv.

Ha´de´

Claes

2010-10-26 @ 12:26:28
Postat av: Rolf Arildsson

Hej Fick den här filen av Nicke. Häftig resa vart är ni på väg?

Samtidigt som ni var på bechen så var mina äldsta söner med gäng där. Världen är ibland liten.

Hör gärna av dig!

Roffeari

2010-10-26 @ 17:00:16
Postat av: rolf Arildsson

Ok hittade er ruttplanering, såg att ni passerade kanalen i somras, synd att ni inte visste att jag bor i Norsholm hade varit kul att ses.

Lycka till med er resa vrålhäftig måste jag säga.

Roffe

2010-10-26 @ 17:06:31
Postat av: Anonym

Hej Marie! Leopardmamelucker är på sin plats vid vår ålder, tycker inte du det :D Om bara 7 veckor är vi hemma i kylan - men det ska bli jättekul!! Vi hörs, kramis

2010-10-27 @ 22:47:06
Postat av: lasse & erja

Hej Marie! Leopardmamelucker är på sin plats vid vår ålder, tycker inte du det :D Om bara 7 veckor är vi hemma i kylan - men det ska bli jättekul!! Vi hörs, kramis

2010-10-27 @ 22:48:10
Postat av: lasse & erja

Hej Claes! Vi börjar förstå att långseglare måste ha tålamod.. tack för tipsen, vi ska inte tömma vattentanken halvägs (jisses!). Jättegrattis till Axel som vi hörde kommit in på Industridesignlinjen - inte många som klarar!!

hälsningar till familjen

2010-10-27 @ 22:57:44
Postat av: lasse & erja

Hej Rolf! Kul att höra från dig! Minns du våra passagerarloopiningar :0. Tråkigt att vi missade er i Norsholm, vi var och hälsade på Lövet och Marie i deras nya hus i Nyköping. Även Tommy Hansson dök upp i segelbåt. Vi kan höras mer på email, odmark@live.se - Hälsningar!

2010-10-27 @ 23:01:31
Postat av: ANDERS GRAFFNER

HEJ! Nu är vi hemma efter 55 dagar mellan Leros och Lesbos. Vi har haft en mkt social seglats och bl.a. träffat min turkiske kollega från Johnson Wax, som nyligen kommit hem efter 14 år runt jorden i en katta. På min vanliga fråga om det var tiden inte var för kort svarade han att ett par år till hade varit precis lagom.

Om ni håller ut på GC så är vi där 15/12-31/1. Det är faktiskt bättre vindar i januari. Cap Verde är så där men söderut är stabilare vindar. HLSG ANDERS

P.S. Dorado fångsten var fantastisk. Bäst smakar den rå med lite citron tycker jag. Tips. Blöt däcket innan fisken landas. Häll lite alkohol på gälarna så somnar den snabbt in på ett värdigt och fint sätt. D.S.

2010-10-28 @ 20:25:36
Postat av: lasse & erja

Hej Anders och Birgitta! Vi får se hur länge vi håller på och tack för alla tipsen även om Doradotipset luktade lite alkoholmissbruk :D. Vi lämnar GC redan den 15nov så att vi hinner hem till jul - från Västindien. Ni har förstås haft det bra i Grekland, som vanligt och klimatet här på GC är ju inte fy skam.. Många hälsningar

2010-10-29 @ 00:08:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0