Lanzarote och mycket mekk..


13okt, Puerto Calero, Lanzarote 
(28.55N 13.42W)

Det är varmt! Åskan ligger i luften och det har regnat lite, men det är varmt… Internet har legat nere i tre dagar (!!) pga. av regnet (ca 2 mm!!!). Vad trött man blir, särskilt när man har räkningar att betala och en blogg att sköta :D…

Vi ligger i en marina som är fin, för att inte säga flott. Lite som Puerto Banuss med stooora båtar och exklusiva märkesbutiker och restauranger. Allt är uppbyggt runt marinan och av en genuin Kanarieö syns inte en skymt. Människorna här är rika spanjorer och en och annan långseglare. Just nu är det VM i RC44 här, häftiga segelbåtar, så det är fullt pådrag.

Vi har cyklat till Puerto Carmen
(en mil från marinan), som verkade vara ett gammalt samhälle, fast då helt uppbyggt runt turism. Enligt utsago den första turistplatsen på Lanzarote. Mest engelsmän men en och annan finsk och tysk röst hördes också. En kväll åt vi sill och potatis (tack Holmqvistarna!!!) som inmundigades på Ambika tillsammans med Peter på S/Y Lillalilly (Hanse 40) som just nu ensamseglar (i väntan på sin Anette) runt på de Kanariska öarna.

Heavy shopping;

- Ett par RÖDA MÄRKES-shorts till Lasse (vet inte vad som tagit åt honom?.. )
- En hög markeringsstolpe med flagga och ljus i toppen för att slängas ut vid manöverbord , en dylik stolpe har vi letat efter ända sedan vi seglade från Norge och här fanns den äntligen
- Flaggor till nästan alla öarna i Västindien :D

Här ligger vi till dess att våra akuta elproblem är lösta
för här finns all service tillgänglig, inklusive eltekniker. Nu har vårt problem analyserats av en duktig engelsk kille, Jan. Vi kan konstatera att försäljarnas löften om hur mycket ström som kan genereras genom de olika kraftkällorna (vind och sol) och lagras i batterierna INTE håller! Dessutom visar mätarna INTE den korrekta, faktiskt tillängliga strömmen! Det vi kan göra på kort sikt är att installera en ”Smart Regulator”, vilket vi gör här. Den fyller på ström effektivare än den vi har och så får vi redundans. På längre sikt ska vi utöka kraftkällorna – kanske med en vattengenerator… Mer om detta i ett separat ”ström-kapitel” när analyser och handlingsplaner är klara….

PS

Det är jätteroligt att läsa era kommentarer på bloggen, höjdarstunder! Så fort vi kan, svarar vi på dem på samma plats som ni skrev, så blir det förhoppningsvis lite ping-pong-effekt :D. Om ni vill skicka email till oss istället är Lasses: odmark@live.se och min är: erja.odmark@live.se
Julafton? Redan?Allt upp-och-ner, igen :DIgår jättefet (och god) pizza, idag gräddglass... hälsoresan går vidare!MOB-stolpe på plats - hoppas den blir oanvänd hela resan!!!


Kommentarer
Postat av: Elisabet K

Härligt att snacka lite med er, tänk att teknikern alltid skall krångla men...solen skiner på er och havet är varmt. Snart börjar jag packa........ Kram.

2010-10-14 @ 09:31:09
Postat av: Fredrik Alerud

Underbar läsning som höjjer tillvaron på firma Autosol =) Tack!

Kram Fredrik med familj

2010-10-14 @ 10:31:44
Postat av: lasse & erja

Elisabeth K: Allt lugnt :D snart sticker vi!!Fredrik: Vad kul att ni "är med oss"! Hälsa!!

2010-10-15 @ 13:21:59
Postat av: SAS Sailing

Toppen att följa er segling. SAS Sailing

(SAS yacht club)

2010-10-15 @ 17:31:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0