Till Kanarieöarna

04okt, Madeira

Ömsom sol och ömsom regn har det varit de senaste dagarna. På 1818m höjd hade vi en fantastisk panoramavy över ön i strålande sol! Nu har vi kört Victor till flygplatsen (plugget kallar) och om en timme seglar vi iväg på vår nästa etapp som går till Isla Graciosa ca 300nm sydost om Madeira (28.50 N, 13.54 W). Isla Graciosa ligger ett stenkast (bokstavligt talat) norr om Lanzarote. Sedan besöker vi diverse öar på vägen till Las Palmas där Atlantgänget mönstrar på och all bunkring ska ske.


Det börjar närma sig Atlantöverfart :D. Vi planerar att åka runt den 15nov för att hinna före alla deltagare i ARC-rally som startar den 21nov. (Massor av norrmän ska delta i ARC men nästan inga svenska båtar, konstigt!) Vi har beslutat oss för att gå till Västindien direkt (inte via Brasilien) pga. av "tidsbrist" med hänsyn tagen till jul och nyår i Sverige samt orkansäsonger. Eventuellt seglar vi till Cap Verde öarna på vägen dit.... Från Kanarieöarna till Västindien är det ca 2800nm vilket beräknas ta ca 2-3 veckor. Till Cap Verde är det ca 800nm.

Nu far vi iväg....Far och son på Madeiras högsta topp


Kommentarer
Postat av: Cricco o Urban

Herregud vad det låter spännande. Nu har ni haft det ganska gött ett tag med trevliga stopp, fiske, byte av besättningar och så, MEN nu tar det riktiga äventyret vid. Framförallt när atlantöverfarten börjar så klart. Har läst alla bloggar noggrant och kan återigen konstatera att Erja du har ett mycket trevligt och humoristiskt sätt att skriva på och fina bilder därtill. Var nu rädda om varandra och tag inga onödiga risker. Hoppas att få läsa lite till innan den blå Atlanten "slukar" all möjlighet till kontakt.

Kramar till er i massor från oss som har båten på land och drar till Thailand på onsdag (som vanligt).

Ha det så bra

Cricco o Urban

2010-10-04 @ 14:13:27
Postat av: Fritjof Andersson

Hallå Erja!Riktigt kul att se vad som är på G på din resa! Det ser helt fantastiskt ut :)Varm kram,

Fritjof

2010-10-06 @ 11:20:13
URL: http://www.socialbusiness.se
Postat av: Åsa & Tommy

Hej där ute på stooora böljan blå! Säger bara:

_ Oj, oj oj vad häftigt! Vilka roliga berättelser ni bjuder på. Erja, du skriver sååå bra, jätteroligt att läsa. Och Lasse du fiskar ju jättebra, snyggfiskar o storfiskar. Äter ni fortfarande av dom eller har nu fryst in tills ni ska sitta o guppa i tre veckor på öppet hav. Det ska bli spännande och följa överfarten. Ta väl hand om er och fortsätt njuta. Vi ska hålla tummarna att den där radion håller måtten och fungerar. Stora kramar Åsa & Tommy

2010-10-06 @ 21:54:48
Postat av: lasse & erja

Hej

Urban & Cricco; Kul att höra att Urban mår bättre eftersom ni drar till Thailnad! Ha det toppen där! Vill också berätta att Veronica (pingvin) mår toppen och hälsar!Fritjof; Kul att höra från dig! Hälsa alla därborta!Åsa och Tommy; Tjena!! När kommer ni och gastar? Ddet måste vi prata om i nyår! Vi har fortfarande kvar fisk!!! :D!

2010-10-10 @ 11:38:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0