Det har vuxit skägg på Ambika

26jan, Antigua

I förrgår kom vi fram och resan gick hur enkelt som helst. Först en morgonflight till Frankfurt, vänta några timmar och därefter DIREKTFLYG till Antigua där vi landar kl.1900 samma kväll (Karibisk tid). Perfekt!


Men ojojoj så hon ser ut, Ambika! På en del ställen, precis under vattenlinjen, i aktern, har det vuxit ut nästan 1m sjögräs. Skägg! På bara 5 veckor! Om det inte är lätt att ta bort måste vi beställa lyft och rakning iland :). Lite smutsig är hon, sittbrunnen behöver oljas och några kapockkuddar hade hunnit mögla, de låg ute under sprayhooden. Annars var hon torr och fräsch inne. Nu stundar arbetet med att packa upp och få henne söt igen.

 

Den närmaste planen är att sedan ska vi kaika runt Antigua ett tag i väntan på och under tiden min kusin Anna och hennes man Pelle är gäster ombord. De är inga superseglare (milt sagt) så det blir lugna gatan :). Men det finns 365 sandstränder i diverse vikar och laguner, enbart på denna ö, så nog finns det att göra!!


Vikten sitter i hjärnan. Solen skiner och det är ca 27 grader varmt. Upp i ottan för att gå morgonpromenad och morgonsim – före frukost! Därmed drar ni säkert slutsatsen att centimetrarna (you know where) har ökat snarare än tvärtom under julhelgerna. Det är korrekt, så nu blir det hårda tag (igen)!  Det är bara det att det är lättare att leva sunt och asketiskt när vi är själva än när vi har sällskap. För då är det ALLTID fest J.

Jag satt hela flygresan och läste ”Hjärnkoll på vikten” (tack mamma!) av hjärnforskaren Martin Ingvar och tycker att ALLA borde läsa den och sedan gå på långa förhöör. Tänk så tokigt vi håller på och förstör oss OCH, framför allt, våra barn. (Fast det är farligt gott med godis och onyttigheter ibland :0).


Nytt utseende på bloggen har det blivit. Kul tycker vi! Victors duktiga flickvän Ellen har svingat sin trollstav och lyckats få med det mesta :). Otroligt vad man kan få till….! Vad tycks?

Bakgrunden är från Puerto Mogan, Gran Canaria, Lasses fisk är en Wahoo och det är Ambika man ser bakom oss med Petra och Victor som hoppar i spa't....

 

Så långt skägg har hon. Skulle inte tro att hon är racersnabb i nuvarande skepnad!

Colin James, CEO Antigua and Barbuda Tourism Authority, säger "Whether you are looking for adventure, romance or simply relaxation, you´ll find it right here". Till detta säger vi JA TACK!

 


Kommentarer
Postat av: Fredrik Hallberg

Hallojsan!



Det verkar som om ni har det fantastiskt bra i pendlingarna mellan storm & stiltje, hetta & kyla, sötvatten & saltvatten och mycket därtill.



Antigua och nya äventyr, därefter. Låter kanon!



Mvh

Fredrik

2011-01-27 @ 01:46:03
Postat av: Ljungman Halvars

Lite avundsjuk e man allt......i götet har isen lagt sig igen och kvicksilvret visar -8 .... brrrr

Njut av värmen och äventyret !



/k

2011-01-27 @ 10:33:51
Postat av: lasse & erja

Hej Krister! Håll ut! Snart är det vår! Här är lite mer busy i hamnen än tidigare men vår favoritbar är riven... :(

2011-01-28 @ 02:45:38
Postat av: lasse & erja



Hej Fredrik!

Ja det är synd att inte klaga :)

Från den ena ytterligheten till den andra men just nu är det ljuvligt med lite värme efter grådagar hemma..

Håll ut - det kommer en sommar - sägs det!!

2011-01-28 @ 02:49:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0