Marquesas, Nuku Hiva

15jul

Position:  S08,55   W140,06

Tack Petra för att du hållit bloggen igång så exemplariskt!!

Höga vulkanöar är ett signum för Marguesas, som består av ett femtontal mindre vulkanöar som tillhör Frankrike. Öarna är molntäckta höga berg blandat med ljuvliga palmklädda sandstränder. Vi har varit på Fatu Hiva i söder, Tahuata i mitten och är nu på huvudön Nuku Hiva i norr (ca 2500 invånare), för att proviantera. Dricksvatten finns inte här utan man måste gå till bästa vik och köra jollen uppför en flod upp till ett vattenfall där man kan hämta vatten i dunkar (har just köpt två stycken)….

Det var Frankrikes Nationaldag igår och det har man firat med olika tävlingar, bl.a. hästkapplöpning på stranden Det doftar gott av grillad mat i de olika stånden och ljudet av trummor och musik hörs over bukten där vi ligger för ankare tillsammans med ca 20 andra segelbåtar (inga svenskar). Ikväll dansuppvisning och folkfest i byn!

Här åt vi på restaurang (det finns en (1) för första gången på tre veckor – en blodig biff och ett ton pommes, nedsköljt med lokala ölet och med en fantastisk utsikt – gissa om det smakade mumma för alla sinnen!!

OBS! Fick tid direkt hos en tandläkare, Dr Pierre från Toulouse, så nu är tanden lagad och jag slipper våndas :D
Ambika vid vår första ö, Fatu Hiva, som tagen ur Sagan om Ringen!
Our first landfall, Fatu Hiva, we have seen nothing like it before!


Lasse med bananstock och diverse frukter, bytt mot T-shirt och lite andra prylar.. ;D
Lars is prouidly carrying his bananas that he got in exchange for a T-shirt, etc.

Sandstand på Tahuata, inga fler ord behövs..
Tahuata beach....


Lasse drar upp en stooor svärdfisk, 185cm(!). Den räckte hela vägen... och mer därtill!
Lars proudly presents a swordfish. Enough food to last the whole crossing...


Djävulsrockorna simmade vid båten vid Tahuata, en del upp till 4-5m mellan vingspetsarna!! Totalt ofarliga! Riskbenägna människor tar tag om deras rygg (?) och hänger med en sväng!!
Manta Rays, up to 5 meters long and people (daring ones) swim with them!


Nuku Hiva, Marquesas huvudö och här är huvudstaden med 2500 invånare (varav en är tandläkare :)
This is Nuku Hiva Bay, the Capital of the Marquesas!


Det finns hästar överallt här på Nuku Hiva, de är också vackra ;D Här får en häst kyla av sig efter kapplöpningen på Nationaldagen. 
There are horses everywhere at Nuku Hiva. This one gets a cool shower after the race. The horses are beautiful too...Kommentarer
Postat av: grodan

wow,wow,wow- vilka fantastiska bilder från dessa öar. Jag hade varit beredd att ta vägen via Hin håle själv för att få uppleva detta. Men jag kan säga att att jag inte är avunsjuk på er överfärd dit även om jag inser att det är mer än väl mödan värt. Skönt att tanden är fixat- överlåt nu dumleklubborna till Lasse framöver (som ju älskar tandläkarbesök) eller föresten byt bort dem mot någon snäcka eller något annat häftigt. Ni verkar ju vara baddare på byteshandel numera. Men vad väntar ni på?! Upp på djävulsrockan för tusan en sim/flyg-tur på en av dessa skulle väl göra sig i ert familjealbum,haha.Snönt om er och njuuuuuut!

Många avundsjuka kramar från mig.

2011-07-16 @ 11:08:04
Postat av: Torkild

Vilken bragd! Ett stort grattis till er båda!! Nu känns väl Svedala rätt långt borta gissar jag! längre bort från S går det väl inte att komma!? Akta er för elefantsjukan som Liv till Thor Heyerdah fick på Fatuhiva när de kom dit :-) Tack för en fantastisk spännande och välskriven blogg!! Varma hälsningar från Tynningö!

2011-07-18 @ 05:14:46
Postat av: Ewa Bohlin

Grattis! Skönt att ni "ser land nu".Ni får mig att fnittra (och byta fokus)åt mina egna tankar när jag pustar över att det studsar i motorbåten över saxarfjärden.Hälsningar Ewa

2011-07-18 @ 08:59:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0