De sju i Karibien

08mar, Marigot Bay, St Lucia

Den tredje mars ankom fyra glada laxar till Fort de France i Martinique. Anette och Göran, Sissan och Rune. Då hade de flugit ett drygt dygn, via Paris, från Stockholm. Victor hämtade upp alla med packning i omgångar med jollen för vi låg för ankar i bukten. Vi vilade inte på hanen så direkt följande morgon (efter den obligatoriska simturen, tre varv runt båten) tar vi bussen till Correfour, det gigantiska shoppingcentrat, för proviantering. Jisses, vad mat och dryck vi köpte. Men vi är ju sju personer och bara Han vet var vi kan få så här bra utbud igen :). Två taxibilar tillbaka och jollen fick ånyo gå i skytteltrafik mellan stranden och Ambika.

Om det är trångt? Ja, det är klart att det är :). Men på ett mysigt sätt! Hmmm säger Victor som får sova i salongen. Alla är hjälpsamma och de flesta är vana seglare och kan konsten att stuva. Bara Sussan är ovan. Hon har seglat sammanlagt en (1) gång tidigare men det går jättefint och ingen sjösjuka so far!! 

Sedan till Rodney Bay på St Lucia (igen) där vi låg i bukten och gick promenader, simmade och åt och drack gott. På terrassen i ett helt hopsjunket skjul, som var en liten bar, åt vi brödfruktsoppa och deack en läskande öl. Ägaren, en ganska tandlös men stilig urinnevånare, tilltalade oss på ren Stockholmska :). Han bad oss bl.a. hälsa till Carl Bildt, en god granne till honom när han bodde i Solna!!!! Vilken värld!

På kvällen tar vi jollen in till den mysiga strandbaren för att lyssna på levande musik. Medan vi läppjar på våra drinkar får jag syn på en jolle som slitit sig och ligger och guppar 30m från vårt bord. DET VAR VÅR JOLLE! Victor kastar sig ut till den och hinner precis fånga den innan den beger sig på irrfärder på öppet hav. Tack och lov! Jag hade bundit fast den vid bryggan (jo, jag tackar jag) och lyckats låsa fast den i sig själv…. Till råga på allt hade vi inte de rätta jollenycklarna med oss så OM jag lyckats binda den korrekt så hade vi inte fått loss den från bryggan :O och NÅGON hade fått simma ut till båten, mitt i natten, för att hämta nycklarna! Men slutet gott, allting gott.

Nu ligger vi för boj i Marigot Bay på ön St Lucias västkust, en osannolikt vacker och djup vik med mangroveträd på ena sidan och sandstrand och palmer på andra sidan. Vi hade medvind för första gången i Karibien och seglade en skön läns (bara 8nm). Här sätter vi upp det nyinköpta hängmattan som Victor, med risk för liv och lem, testar. Igår sillmiddag (mmmm vad gott) och våra snapsvisor tävlade med grannbåtens franska dragspelsmusik. Gissa vilken som var vackrast :)!

Idag, tidigt på morgonen, lämnade Victor skeppet för att träffa kompisar i USA under två veckor och göra tentor via något BREDBAND värt namnet. Han kommer tillbaka och flyger då till Grenada är planen. Ha det så kul Victor!
Så var vi bara sex….




Lite snorkling är kul och man får så fina plutläppar när man har på cyklopet :)!



Hej, vad det går. Och nu har äntligen det fina vädret infunnit sig med friska (men inte hårda) vindar och sol!!



Lasse (alias "kalsongmannen") säljer ett par av sina kalsonger till sin kalsongfrände, Rune (som glömt ta med sig)... :O



Cool kille i hängmattan under fruktnätet. Ölen hjälpte nog till att hålla balansen!!




Kommentarer
Postat av: Göran Küller

Guuu, vad avundsjuk jag blir. Hade det varit jag som mönstrat på så hade iallafall kalsingar funnits med. Rune, hoppas du och de andra får en trevlig resa och var rädda om er. Vi sitter just nu på ett café i Almunecàr i Spanien och använder internet.

Ha det så bra hälsar brorsan och Britt Inger

2011-03-08 @ 19:20:45
Postat av: Anne

Det ser verkligen underbart härligt ut! Hoppas ni får det precis så fantastiskt som ni hoppats och lite till! Här hemma skiner solen från molnfri himmel. -2 på natten och flera plusgrader på dagen. snön ligger fortfarande tjock och jag åker minst 1/2 mil skidor om dagen! Om jag skulle vilja byta??? Gissa!

2011-03-09 @ 08:40:27
Postat av: Marica

Hej! Läser fortfarande med stort intresse (och en del avundsjuka) om era fantastiska äventyr!!

2011-03-09 @ 10:39:59
Postat av: lovisa

allt bra?:D

2011-03-09 @ 11:16:14
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: erja

Hej Marika! Kul att du fortfarande hänger med! Många hälsningar till dig och alla kompisar på Swedavia :)

2011-03-19 @ 01:37:21
Postat av: J.

Gillar frukterna ovanför hängmattan. Vad praktiskt att kunna ha dem där!

2011-10-30 @ 18:17:27
URL: http://www.karibienkryssningar.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0