Rogers Barefoot Bar

28mar, Hog Island, Grenada

Efter några regniga dagar kom solen åter. Och värmen! Inne i det totalt vindstilla varvet låg vi i fredags med Ambika på Spice Island Marina i Prickly Bay för att Nick skulle sätta upp vår nya ram (på befintlig targabåge) för de nya solpanelerna. Ramen kom, passade inte. Ramen justeras, kom tillbaka, passade inte. Ramen tillbaka, no-go! Arbetet får göras om igen - från början… Typiskt att det är helg, vi får komma tillbaka på måndag!

Vad göra under helgen, vi som tänkt segla iväg till Aruba? Nå, på kvällen är det i alla fall full rulle i Prickly Bays Marina med steelband, orkester och DJ! Bosse och grabbarna på S/Y Felicia har bokat bord och tur är det för hela stället blir fullt med folk, både från lokalbefolkning och seglarkolonin. Happy Hour och dans för fulla muggar :O.

På lördagen åker vi ut på havet för att lufta oss lite – och fiska såklart. Iiiiiiii tjuter spöt plötsligt och som vanligt utbryter full kalabalik ombord. Fiskekrok fram, liksom kamera, minska på farten och byta rorsman, fram med stora batongen. Victor får omsider upp en superfin Barracuda, ivrig sporrad av fadren. Jag styr, fotar och försöker hålla mig undan!!!!

Vi beslutar oss att ankra upp i en fin vik utanför Hog Island på Grenadas södra kust, bara några nm bort. Ser supermysigt ut bakom långa rev som gör att dyningarna inte når oss. Mmmmm, vad gott med egenhändigt fiskad och ugnsbakad Barracuda i sittbrunnen, under stjärnorna.

På söndag, putsning av rostfritt (som INTE är ett dugg rostfritt)! Hela friden vad snabbt rosten kommer tillbaka, det var ju bara 3-4 veckor sist…. Sol och bad och på kvällen händer det; Det är BBQ på Rogers Barefoot Bar inne vid några skjul på sandstranden, 50m från Ambika :). Alla kommer dit! Alla är barfota! Alla dansar till Reggaebandet som spelar på stranden och lokalölet ”Carib” flödar. Vinden är ljummen och rytmerna exotiska. Vi köper tre lobsters som dödas och grillas på oljefat med vilökssmör. HERREGUD VAD GOTT!! Vilken lyckad kväll!!! Detta är Karibien personifierat!!

Imorgon måste vi tillbaka till "verkligheten" (vår verklighet :O), till varvet i Prickly Bay, och måtte nu ramen passa....


Här mäts det och grejas. Alla tycks veta hur vet "verkligen" ska vara :)


Bosse, Charlie och Fredrik från S/Y Felicia på fredagens Happy Hour...


...som var riktigt Happy efter några Hours :)


Här är Victors firre, en Barracuda med farliga tänder! Lycka är....!!


Hog Island, sett från vår ankringsplats. Tomt på förmiddagen...


... på kvällen massor av människor som åt kycklingklubbor, drack Carib eller Cuba Libre. Vi köpte  tre levande lobstrar, en stor en var (för nästan inga pengar)....


...och sedan dansade vi!! Synd att ni inte kan höra musiken och känna på stämningen!
PS Den svenska flaggan är skänkt av besättningen på Ambika DS

Kommentarer
Postat av: Peter

WOW!!!



Jag kommer efter!! Men det kan ta en stund innan jag kommer iväg förstås ;)



"ALLA" på station GOT hälsar också!

2011-03-28 @ 21:35:07
Postat av: Bolla

Vad harligt att se att ni har det lika bra fortfarande! Verkar underbart att hitta lite parloar med bara sand! Har sett att kalsongmannen fott lite harligt understod av nogra kompisar oxo! Samt att Victor verkar borja fuska genom att kopa "badbyxor" i sizen precis mellan speedos och badbyxor! Jag foljer Victors fotspor och har tagit mig till Californien nu. Ha det grymt!

2011-03-29 @ 08:34:48
Postat av: erja

Hej Peter och "alla" i GOT! Tack för hälsningen och superkul att höra att GOT är med. Tänker ofta på hur mycket kul vi hade, både i SAS YC fleet west och på stationen!!! Många kramar

2011-04-05 @ 15:23:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0