Fyra seglade iväg och tre kom åter…

18maj, Panama City

Nu har fyra segelbåtar lämnat Panama City
för att segla till Galapagos. Av dem har två kommit tillbaka hit (svenska S/Y Mary med motorhaveri och en med sönderblåst storsegel) och svenska KatyC har sökt skydd i Ecuador (med hydralfel). Det har blåst hård motvind, vilket det absolut inte ska göra - det ska vara stiltje! Hoppas vindarna bedarrar tills vi ska åka i början av juni!

Rick (elektroingenjören) har just lämnat skeppet, nu ska solpanelrena ge mer ström till energitörstiga Ambika (eller snarare hennes besättning). Heeeelt fantastiskt!! WAHOO!!! JIPEEE!!!

Så har vi bara Pactormodemet kvar, det som gör att vi kan skicka mail och få väder via HF. En ny kabel (!) är på väg från USA… Vi håller tummarna för att vi hinner fixa det också innan vi far ut på världens största hav!

I söndags seglade vi 7nm till Taboga och lika långt tillbaka på kvällen. Taboga är en ö dit ”the rich and famous” åker med sina stora motorbåtar och roar sig på helgen. De hade allt möjligt på släp eller upphissade på båtarna; vattenskotrar, vattenskidor, stora ribbåtar, jättestora  flytande swimmingpooler, etc. Dryck och mat serverades av deras crew som också verkade ta hand om alla barnen, fylla på bränsle i leksakerna, putsa på båtarna o.s.v. En show i sig. Fascinerande! Vi badade, kröp runt i Ambika och drog kablar  ; ) och bara njöt!"The rich and famous" i Taboga... sitter i sin flytande pool på havet och dricker paraplydrinkar :)


Lasse fixar en skruv som lossnat i förstagsprofilen så att det var ett stort glapp!!! OK nu!


Lasse och Rick slår sina kloka huvuden ihop... vart skulle nu den här kabeln gå..? ;P


Där sitter de nu, de två nya panelerna på 130W vardera, precis framför de två gamla. Flott värre!
Nu ska bara det elektriskt fixas, vilket verkar vara en JÄTTEutmaning i sig..


Kommentarer
Postat av: Elisabet K

Så svårt ni har det... kom ihåg tålamodet. Kul att höra att el-polisen snart tillfreds...Känner igen känslorna inför ett stort havsäventyr, denna gång så mycket häftigare! Jag roar mig med att hålla 2 ungdomsmott. öppna! Skall bygga förråd på ön ( inte helt själv) och titta på grannens bygge! Kram, kram, miss u two!

2011-05-18 @ 09:35:58
Postat av: lasse & erja

Hej Eliabet! Miss you tooooo! Tålamodet har inte riktigt hittat "hem" till oss men kanske kommer det en dag.... Nu måste vi byta ut alla batterier IGEN! Vad bra att det är full rulle på dig ute på ön och på jobbet. Keep up the good work :) Vi hörs, kramar!!!

2011-05-23 @ 18:19:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0