"Ledig" helg i Taboga

23maj, Panama City

En helt fantastisk helg på den lilla ön Taboga utanför Panama City. Innan vi åkte försökte tanka diesel och vatten på Flamenco Marina, men det gick inte för vi hade inte reserverat tid i förväg! Ok, vi åker ändå och hinner knappt dit före vattnet är slut i tankarna. Men det ordnade sig fint. Paret som ägde bojarna för uthyrning (9USD/dygn) erbjöd oss att hämta vatten hemma oss dem. Vi konkade iväg med dunkar som tillsammans skulle ta 55lit. Först med jollen in till stranden, bära upp jollen ca 30m upp (tidvatten 4m), gå med dunkarna hem till dem och tillbaka till jollen, bära jollen ner, åka tillbaka till Ambika och fylla vattnet i tankarna. Den var den förmiddagen : )

När vi hade vilat från denna (väldigt ansträngande) arbetsuppgift och tagit ett dopp i 35 grader varmt vatten (svettigt) och läst en stund i hängmattan, ryckte vi upp oss och tog jollen in till ön igen för att kika lite och äta lunch. Taboga har verkligen potential att bli ett riktigt fint ”Sandhamn/Marstrand” för Panamanierna men de verkar inte intresserade av att ”fixa till det”. Ett jättemysigt ställe hittade vi med fantastisk utsikt; hotell Vereda Trapical med restaurang och bar på terrassen. De serverade  supergoda grillade räkor i vitlök och KALL öl, en lokal "Balboa", mums.

På kvällarna brukar vi ta ett parti ”Chicago” (kortspelet som Bolla lärde oss), så också denna ljumma kväll : )


P.S  Till Lasses syster Lena som, förra veckan, galant klarat sin kustskepparexamen – STORT GRATTIS!!!


En långseglaren mardröm... tack-o-lov låg den här för ankar i Panamabukten så vi passerade den (och 50 andra fartyg) på väg ut till Taboga.


Som tur var hade vi nya dieseldunkar som vi kunde hämta färskvatten i...


I hängmattan, på boj vid Isla Taboga... livet kunde vara mycket värre :)

Utsikt från restaurangens veranda på Taboga vid lunchtid. Några timmar senare syntes inte sandstränderna då vattenytan steg 4m.. och vår jolle var nära att slinka med ut :)Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0