Med S/Y KatyC genom Panama kanal

01maj, Colon

Vi hade en kanontrevlig "transit" genom Panamkanalen med S/Y Katy C, Lena och Mattias. Det tog två dagar genom sex slussar och Gatun sjön, tillsammans med två andra båtar. Vi fick binda ihop tre båtar till ett paket ("nest") och den mittersta båten = vi, blev "master". På detta sätt slussades man igenom kanalerna med en "advisor" från ACP (Authoridad Canal Panama) på VARJE båt, fyra linehandlers på VARJE båt och en skeppare på VARJE båt. Många kockar.... men det gick jättebra. En övernattning i Gatun lake med god mat och gott vin och efter fyra timmars sömn var man som ny igen :) Dag två, efter tre slussar ner, när vi var framme i Panama City tog vi taxi och expressbuss tillbaka till Colon och Ambika. En himla bra erfarenhet rikare!!

Vi tog det lite lugnt nästa dag, vi skulle ju inte passera kanalen förrän på tisdag... Tjossan, det blev framflyttat till måndag (imorgon) och det utbröt kaos ombord. Våra linehandlers hade seglat iväg och skulle komma tillbaka måndag kväll.... Nåja, det kommer säkert att ordna sig på något magiskt sätt. Det brukar det alltid göra ;)

PS Det går att kolla oss på bloggen www.panamacanal.com - deras webcam, på måndag kväll vår tid. DS
Mattias, en lugn och trygg kapten på ståtliga KatyC som är 52fot och väger 30ton!! Ett helt litet fartyg är hon. Mattias tog ledningen tillsammans med vår "advisor". Här syns det berömda Gatun Cut i bakrunden. 30 000 man omkom under byggnationen av kanalen i diverse tropiska sjukdomar och eländes, elände.


Amiral Lena tillsammans med linehandlers (rephanterare) Lalle och Lasse som begrundar situationen, vad månne hända ;)Här sitter vi ihop som ett paket. Vi i mitten, en katamaran till höger och en Oyster till vänster.


Genomfarten i slussarna... "Linehandlers" på båtarna kastar repen till killarna på slusskanten som sätter fast dem/tar loss dem från pållarna, alltmedan vattnet fylls på eller dräneras bort =)


KatyC & Co når Stilla havet!!Kommentarer
Postat av: Totte

Hello mates!

Trist att jag inte kan vara med er genom kanalen! Det hade varit spännande och intressant . Har varit hemma två veckor redan, tiden rinner iväg!

En dryg vecka på Gotland med fantastiskt väder,val-

borg på Landsort.Vädret har slagit om till kallt, lätt snöfall idag, värmen är dock på väg tillbaka i slutet på veckan. På tisdag, nästa vecka, första turen på 22 månader, BRU-MAA. Sedan "indisk" läkarundersökning i Bangalore (ny erfarenhet). Hemma igen lagom till midsommar, tre veckor ledigt.

När jag ser er preliminära rutt för 2011 och 2012 har jag räknat ut att jag kan mönstra på igen någonstans i Thailand. Tänkte redan nu boka styrbords akterruff i slutet av nov 2012, om den inte redan är inmutad! Hoppas ni kommer helskinnade genom kanalen!

Lev väl och hälsa gubben Lalle./Totte

2011-05-02 @ 22:24:04
Postat av: lasse & erja

Hi Totte! Det verkat inte som du jobbat ihjäl dig :) Såklart är du välkommen, vi blockar en hytt till dig!!

Var vi befinner oss om 1,5 år står väl fortfarande skrivet i stjärnorna..... Du har väl matjord fickorna - 3 veckors semester den finaste sommartiden, wow!

Må gott och hälsa familjen

2011-05-04 @ 17:22:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0